I september är det spårvagnsspåren i Voskenslaan och Coupures tur.

Transportföretaget De Lijn kommer att utföra stora arbeten på några Gents spårvagnslinjer och busstationen i söder. Speciellt spårvagnslinjerna 1 och 4 kommer att känna av effekterna under arbetets gång. Från måndag 1 augusti till onsdag 31 augusti kommer transportföretaget att utföra arbeten på Gent Zuid. Busstationen byggs om helt. Dubbelspåret mellan spårvagnsplattformarna i Gent Zuid och Vlaanderenstraat kommer också att förnyas.

"För 2022 räknar vi med 6,5 miljoner euro i förnyelse av spårvagnsspår i Gent. År 2023 kommer budgeten för förnyelse av spårvagnsspår i Gent och Antwerpen att växa ytterligare till 45 miljoner euro, och kommer att omfatta fler projekt i Gentregionen. Med dessa investeringar vill vi lösa ett historiskt problem. Investeringar i kombination med effektiv kapitalförvaltning ska säkerställa att effektiva förbättringar blir synliga på fältet under de kommande åren. Detta med nödvändig uppmärksamhet för den aktiva trafikanten.”

Flamländska minister för mobilitet och offentliga arbeten Lydia Peeters

Dessa arbeten kommer att utföras i två etapper: de förberedande arbetena är planerade från måndag 1 augusti till 7 augusti. Från måndag 8 augusti till 31 augusti kommer Vlaanderenstraat att vara stängd för trafik. Under arbetets gång kommer en del av banan på Graaf Van Vlaanderenplein att reserveras för bussarna och all motoriserad trafik måste korsa den andra delen, vilket kan leda till en del trafikstörningar. Det råder parkeringsförbud på Sint-Annaplein mellan Keizer Karelstraat och Brabantdam.

För att kunna arbeta på spårvagnsspåren kommer Vlaanderenstraat under den andra fasen, från 8 augusti till 31 augusti, att vara stängd för trafik som kommer från Graaf Van Vlaanderenplein. Motoriserad trafik kan nå centrum via Zuidstationstraat och Sint-Annaplein.

Läs också  Hinder för buss och spårvagn på grund av fackliga åtgärder

Spårvagnsinfrastrukturarbeten planeras vid Veerleplein, Geldmunt, Neuseplein, Coupure Rechts och Gent Zuid. Spårvagnsspåren från Voskenslaan till Flanders Expo är också planerade.Dessutom kommer busstationen i söder att byggas om helt och spårvagnsspåren kommer att förnyas i Vlaanderenstraat..

Veldstraat
Veldstraat är inte en gågata eftersom en upptagen spårvagnslinje går igenom den

I zonerna Voskenslaan, Derbystraat och Maaltebruggestraat kommer spårvagnslinje 1 att vara begränsad till hållplatsen Brugespoort från 4 september på grund av ombyggnadsarbeten i Coupure Rechts, en del mellan Rozemarijnbrug och Contributiestraat. De Lijn förnyar spårvagnsspåren och tillhandahåller vibrationsdämpande åtgärder vid konstruktionen av spårvagnsbädden. Spårvagnshållplatserna moderniseras också och görs mer tillgängliga. 

Under dessa arbeten kommer spårvagn 4 endast att gå mellan Ledeberg och hållplatsen Brugsepoort. Stoppet Brugsepoort blir då det tillfälliga slutstoppet. Resenärer till och från Gent Sint-Pieters kan välja spårvagn 1 vid Rabot eller spårvagnslinje 2 vid hållplatsen Rozemarijnbrug. Under skolrusningen kommer extra spårvagnar att användas på spårvagnslinje 1 för en ökad frekvens mellan Rabot och Gent Sint-Pieters.

Dessa arbeten kommer att pågå till våren 2023 och kommer att utföras i etapper. Från den 1 september kommer spårvagnslinje 1 att gå mellan Evergem och Gent Sint-Pieters och vidare till UZ, och inte till Flanders Expo. I den första fasen av arbetet kommer Flanders Expo inte heller att vara tillgänglig med buss. De vanliga busslinjerna följer en omledning via Kortrijksesteenweg. I efterföljande faser kan resenärer till/från Flanders Expo återigen använda busslinjerna 76-77-78 och hållplatserna i närheten av mässhallarna. Om du vill åka till Flanders Expo i september/oktober är det bäst att tillhandahålla ett alternativ.

klippa

Från 1 september kommer spårvagnslinje 4 att vara begränsad till hållplatsen Brugespoort på grund av ombyggnadsarbeten i Coupure Rechts, en del mellan Rozemarijnbrug och Contributiestraat. De Lijn förnyar spårvagnsspåren och tillhandahåller vibrationsdämpande åtgärder vid konstruktionen av spårvagnsbädden. Spårvagnshållplatserna moderniseras också och görs mer tillgängliga. Under dessa arbeten kommer spårvagn 4 endast att gå mellan Ledeberg och hållplatsen Brugsepoort. Stoppet Brugsepoort blir då det tillfälliga slutstoppet. Resenärer till och från Gent Sint-Pieters kan välja spårvagn 1 vid Rabot eller spårvagnslinje 2 vid hållplatsen Rozemarijnbrug. Under skolrusningen kommer extra spårvagnar att användas på spårvagnslinje 1 för en ökad frekvens mellan Rabot och Gent Sint-Pieters.

Läs också  Vinnarna av De Lijns Big Data Challenge har tillkännages
Relaterade artiklar:
Särskilt spårvagnslinjerna 1 och 4 känner av effekterna under arbetets gång.
App Stores
Utskriftsvänlig, PDF och e-post