Leveransmannen är på väg och kan vara där när som helst.

En rundvandring på flera restauranger visar tydliga tecken på att personalbristen spelar ett spratt. Väntar på beställningen och är osäker på om maten kommer. Spårningstjänster av leveranstjänsten fungerar inte eller tror konsumenten att leveranspersonen är på väg och mejlar automatiskt efter två timmar frågan vad du tyckte om beställningen? Så det är dags att göra lite research.

leveransmannen inte alltid skyldig

Är det alltid befriarna? Nej, restauranger har också problem. Vi måste ta ställning för leveranskillar efter att ha hört den här historien. 

"Jag gick för att ringa restaurang Hemels i Eindhoven runt 19.00:17.20 efter att jag lagt en beställning på hemleveransplattformen vid XNUMX:XNUMX. Jag såg ingen leveranstjänst så jag ringde ett första samtal till restaurangen. Telefonen besvarades först inte och efter en tid hamnade jag i röstbrevlådan. Försökte igen några minuter senare och jag möttes av en vänlig dam som berättade att förlossaren hade varit på väg ett tag och kunde vara där vilken minut som helst. Goda nyheter, alltså, att den "himmelska" måltiden var på väg och damen önskade mig lycka till."

När en beställning kommer in länkar plattformen omedelbart en leveransperson till restaurangen. Först då accepteras beställningen när tjänsten kommunicerar tidpunkt då utlämningspersonen ska anmäla sig till restaurangen och restaurangen ska se till att maten är klar vid den tidpunkten. 

"Omkring 19.45 ingen leveransperson i sikte, så ännu ett samtal till restaurangen. En annan dam på linjen som berättade att beställningen ännu inte hade behandlats eftersom de enligt hennes egna ord har brist på personal och behövde bara sköta gudstjänsten med två personer Damen brast ut i gråt i telefonen under samtalet och bad om ursäkt att ingen hade gått men hon själv klarade inte av folkmassorna längre. Under samtalet togs den gråtande damen över av första damen som vi pratade med tidigare. Hon trodde att beställningen var borta för länge sedan, men vid närmare eftertanke hade kvittot gått förlorat. Kort sagt ingen mat efter mer än 3 timmars väntan."

(Texten fortsätter under bilden)
cykelleveranstjänst hemleverans.nl

"Arga samtal och dåliga recensioner är inte alltid resultatet av brist på personal i leveranstjänsterna."

Så problemet ligger inte alltid hos försäljarna. När det inte finns någon mat klar kan de göra lite. Koninklijke Horeca inser problemen och indikerar att toppen i antalet beställningar är större på grund av den tidiga stängningen av cateringbranschen. Ett bra tips vore såklart att restaurangen sätter sig på "stängd" på plattformen för att förhindra att kunderna blir serverade. När det kommer till att verkligen bemanna utkörarna kan restaurangen överväga att placera sig på "öppet för avhämtning men stängt för leverans".

Under coronatiden har många restauranger tillkommit. De levererar inte med sitt eget folk utan med leverantörer från plattformar som Thuisbezorgd, Deliveroo och Uber Eats. När man förklarar situationen på telefon är folk oftast förstående, men att ljuga om leveranspersonen som inte alls är på vägen är fel. Resultatet är alltid dåliga recensioner på bokningsplattformen. De kan förhindra detta genom att snabbt ställa in sig på "stängt" vid personalbrist. 

lösning

Väldigt irriterande för den hungriga konsumenten som betalade allt i förväg vid beställningen. När det gäller betalningen är det ännu inte klart hur de pengarna ska återlämnas. Efter att ha skickat in ett klagomål och begärt återbetalning fick de ett automatiskt svar från plattformen att de gör sitt bästa för att ge ett svar så snart som möjligt. Svaret kan också bli försenat på grund av personalbrist.

Relaterade artiklar:
AppStores
Utskriftsvänlig, PDF och e-post