Unik avskedsstund med och av anställda

I decennier har Haunted Castle skrämt både unga och gamla. De som fortfarande måste planera sina helger för september kan uppleva ett spännande spektakel söndagen den 4 september. Den ikoniska attraktionen ger sedan plats för ett mörkt nytt temaområde med en ny läskig attraktion. Naturligtvis säger de adjö till Spookslot med värdighet i Kaatsheuvel. Fram till söndagen den 4 september kan besökarna få lite rysningar i Eftelings Spookslot. 

nytt temaområde

Den dagen kan den spännande scenen med fiolen och de dansande spökena ses och upplevas för sista gången. Efter den helgen kommer Spookslot att ge plats för ett helt nytt temaområde med en ny attraktion där skräcken även implementeras inom cateringbranschen, detaljhandeln och underhållningen. Detta nya område förväntas öppna 2024. Men först är det en stund av adjö. 

Den 4 september säger Efteling-anställda och besökare sitt sista farväl till denna ikoniska attraktion, där många har lärt sig att rysa. Det permanenta teamet av Spookslot-anställda kommer att övervaka den sista showen och sedan stänga dörrarna till den hemsökta ruinen för allra sista gången. Nöjesparken är öppen söndagen den 4 september till 22.00.

(Texten fortsätter under bilden.)
Ursprungligen Long Neck var en design av Anton Pieck.

Djordy Wolffensperger, som varit anställd på Spookslot i många år, kom med ett speciellt minnesmärke till sina kollegor inför avskedet. "Jag ville göra något påtagligt för hela vårt team. Detta exklusiva, personliga minne, som för närvarande utvecklas, representerar alla minnen vi har från Spookslot. Vi är mycket ledsna att vi måste säga adjö till vår speciella arbetsplats där vi har arbetat i åratal, dag ut, dag in, med stor glädje och passion. Men vi ser förstås också mycket fram emot det nya som kommer. Jag kan inte vänta tills vi kan bli kusliga igen i Efteling som aldrig förr.”

adjö

Naturligtvis, efter 44 år av lojal tjänst kommer Efteling inte bara att säga adjö till Spookslot. Senare i sommar kommer en speciell Spookslot-nål och en vacker avskedsbok att finnas i Eftelingbutikerna. Dessutom kommer Spookslot att förevigas digitalt så att den läskiga attraktionen fortfarande kan upplevas efter den 4 september. Med en virtuell verklighetsvideo kan entusiaster fördjupa sig (om och om igen) i historien och showen där balustrader rör sig och gravstenar dansar till den igenkännbara musiken. Alla detaljer spelas in och kan ses med eller utan virtual reality-glasögon. A kommer också att visas genomgång video där tittaren tas med på en rundvandring i attraktionen, inklusive en vacker registrering av showen. Båda filmerna kommer att publiceras senare i sommar på Efteling YouTube-kanal. 

(Texten fortsätter under bilden.)
Efteling i Kaatsheuvel

Natten från lördag 3 till söndag 4 september kommer en unik Spöknatt att anordnas. Ett spöklikt slutstycke för entusiaster som vill hylla Spookslot en sista hyllning. Den som vill besöka Spookslot under Spooknacht kan från och med idag efteling.com/ghost night kom till denna win-action för att registrera dig. Det finns endast ett begränsat antal platser.

Relaterade artiklar:
AppStores
Utskriftsvänlig, PDF och e-post