Deliveroo räknar med att slutdatumet för verksamheten är i slutet av november.

I ett e-postmeddelande till kunderna sa Deliveroo att det hade tagit det svåra beslutet att starta en samrådsprocess om förslaget att stoppa verksamheten i Nederländerna. Enligt företaget var detta inte ett lätt beslut och man fick tänka mycket noga på det. De går för närvarande igenom en samrådsprocess om förslaget att lämna den holländska marknaden.

Enligt Deliveroo är dess uppdrag att tillhandahålla den allra bästa måltidsleveranstjänsten i världen. Det är därför de vill tillhandahålla en tjänst som fungerar utmärkt för deras kunder, ryttare, shoppingpartners och restauranger. Företaget anger när de inte kan uppnå detta på en viss marknad på den nivå de förväntar sig, det gör de inte.

Inget slutgiltigt beslut har fattats ännu, men om de beslutar sig för att lämna marknaden i slutet av samrådsprocessen räknar vi med att slutdatumet för deras verksamhet är i slutet av november. Under denna period kommer tjänsterna att vara tillgängliga som vanligt och du kan därför fortsätta att beställa från dina favoritrestauranger.

motgång

I Storbritannien, där företaget kommer ifrån, kämpar det också, precis som i Nederländerna, med att konsumenterna i allt högre grad håller sin budget. Det är mindre ofta ätit ute och mindre beställt. Deliveroo har därför också varit tvungen att justera ned den förväntade tillväxten av bruttotransaktionsvärdet. Förra månaden föll de brittiska konsumenternas förtroende mer än någonsin.

Deliveroo har varit involverad i ett juridisk strid om att behöva anställa befriare. Företaget vill att de ska ses som egenföretagare, men flera domstolar har redan stämplat dem som anställda. Även leveranstjänsten har problem i Paris. Kurirernas omtvistade status och leder till stämningar i många länder. Totalt skulle företaget inte ha betalat mer än 6 miljoner euro i sociala avgifter. Tre av dess tidigare direktörer misstänktes för att ha registrerat flera anställda som egenföretagare när de skulle ha varit anställda.

(Texten fortsätter under bilden)
Deliveroo räknar med att slutdatumet för verksamheten är i slutet av november.

specerier

Att företaget, en konkurrent till holländska Just Eat Takeaway/Thuisbezorgd, startar en konsultation kan bero på fler problem än bara i Nederländerna. Leveransservice Deliveroo räknar med mindre omsättning de kommande åren. Att det är svårt är anledning att söka samarbetspartners och att samarbeta genom att sätta in kurirerna som blixtbud. Brittiska konsumenter kommer att kunna ta emot produkter från Asda-butiken inom 30 minuter från denna månad. Leverans utförs av Deliveroo-bud. I Nederländerna ingick företaget i april ett samarbete med Albert Heijn för hemleverans av matvaror. Med detta ville måltidsbudet utöka utbudet av matvaror på plattformen i Nederländerna.

berättelsen

När Deliveroos grundare och vd Will Shu flyttade till London 2013 upptäckte han en stad full av fantastiska restauranger. Men blev han förvånad över att så få av dem levererade mat. Han gjorde det till sitt personliga uppdrag att göra mat från de allra bästa lokala restaurangerna tillgängliga för människor hemma. Fungerar idag Deliveroo på en hyperlokal marknad som samlar lokala restauranger och butiker, ryttare och kunder. Deliveroo har vuxit snabbt genom att erbjuda snabb och pålitlig leverans som kunden kan spåra via en smartphone. Deliveroo är verksamt på 11 marknader världen över. Genom att arbeta med tusentals åkare, restauranger och butiker betjänar företaget miljontals kunder. 

Deliveroo räknar med mindre omsättning de kommande åren.
Relaterade artiklar:
AppStores
Utskriftsvänlig, PDF och e-post