Flygbolag som Ryanair, Easyjet, Vueling och Wizz Air har sett till att flygbiljetterna har blivit billigare de senaste decennierna.

I en intervjun Ryanairs chef O'Leary sa till BBC att flygbolaget inte längre kommer att erbjuda flyg till bottenpriser. De stigande bränslekostnaderna är resultatet av detta beslut, enligt budgetflygbolagets chef. Verkställande direktör Michael O'Leary säger att eran med 10 €-biljetten definitivt är över.

Ökningen av bränslekostnader som driver upp flygpriserna ökar också hushållens energiräkningar, på bekostnad av människors disponibla inkomst. Men flygbolagschefen sa att han förväntar sig att kunderna ska leta efter billigare alternativ snarare än att dra ner på flygresor.

Flygbolag som Ryanair, Easyjet, Vueling och Wizz Air har sett till att flygbiljetterna har blivit billigare de senaste decennierna. Det har lett till att antalet flyg har ökat, med fler som tar en extra kort semester utomlands utöver en årlig semester.

lite sympati

Herr O'Leary sa att han hade "väldigt lite sympati" för flygplatserna och sa att de kände till tidtabellerna månader i förväg och att säkerhetspersonalen, som är flygplatsernas ansvar, behöver mindre utbildning än piloter. Han anklagade Heathrow, som har begränsat antalet passagerare som kommer till flygplatsen under sommaren, för "misskötsel".

Storbritanniens utträde ur EU visade sig vara en "katastrof för den fria rörligheten för arbetare", enligt Ryanairs chef, sade han och uppmanade regeringen att "vara ärlig och erkänna" att det var orsaken till bristen på arbetskraft. Ryanair är baserat i Dublin men trafikerar hundratals rutter till och från Storbritannien.

Ryanair - flyg landade i Eindhoven
Relaterade artiklar:
AppStores
Utskriftsvänlig, PDF och e-post