Den bilen är full av teknik och kan upptäcka kraftigt förorenande lastbilar under körning.

Den flamländska regeringen använder snifferbilen för att upptäcka utsläppsbedrägerier i lastbilar. I kampen mot så kallade utsläppsbedrägerier i lastbilar, det vill säga sådana som släpper ut alldeles för mycket förorenande ämnen. Den här bilen är full av teknik och kan upptäcka kraftigt förorenande lastbilar under körning, varefter de ställs åt sidan.

Utsläppsbedrägerier från fordon är ett stort problem. Tidigare forskning från VMM visar att mer än 40 % av de skadliga kväveoxiderna som släpps ut i Flandern från de senaste Euro VI-lastbilarna kommer från en liten grupp bedragare. Den flamländska regeringen, närmare bestämt den flamländska miljömyndigheten (VMM) och de flamländska skattemyndigheterna, arbetar hårt för att stävja utsläppsbedrägerier. De vill övervaka luftkvaliteten i Flandern med denna snifferbil.

Om inspektörer upptäcker problem vid besiktningar kan de ansvariga få böter. Dessa belopp uppgår till 2.500 XNUMX € och lastbilarna får i alla fall inte köra vidare förrän de har reparerats. Trafiken är den främsta källan till kväveoxidutsläpp i Flandern och ger ett stort bidrag till mängden partiklar i luften. Det tynger vår hälsa. Alla fordon bidrar inte lika till detta problem. Från forskning och innovativa mätningar längs vägen i Flandern (kallad 'fjärranalys') lär vi oss att vissa fordon förorenar mycket mer än förväntat.

Relaterade artiklar:
vissa fordon förorenar mycket mer än förväntat.
Kalenderpaket
Utskriftsvänlig, PDF och e-post