BLÅ

Förbered din resa väl och konsultera NMBS-appen.

Under sommarmånaderna kan det varma vädret under din tågresa till svalkande Oostende eller någon av de andra badorterna påverka tågtrafiken. Som tågpassagerare kan du vidta vissa försiktighetsåtgärder. Vid mycket fint väder och när stora evenemang äger rum kan vissa tåg och stationer bli trånga. Om en passagerare har blivit illamående på grund av värmen är det bäst att genast informera tågkonduktören eller stationspersonalen.

Säkerhetspersonal och stewards finns på de stora stationerna för att guida resenärer till olika tåg. Under de mest trafikerade tiderna på dygnet, om ett tåg anländer där det inte finns tillräckligt med utrymme, kan tillträde till perrongerna förbjudas och passagerare kan hänvisas till ett annat tåg eller, i värsta fall, inget tåg alls kan gå av.

Några tips

Förbered din resa väl och rkonsultera NMBS app för att se hur mycket det är på tåget du vill ta. VUndvik rusningstid så mycket som möjligt (ankomst till kusten mellan kl kl 11. och 14 och avgång från kusten mellan kl 17. och 20). Huvudtipset är drick mycket vatten, både under din resa och under hela dagen

extrem hetta

Strömavtagaren (armen med gångjärn ovanpå tågets tak) ser till att tåget försörjs med ström via luftledningarna. På grund av värmen tenderar lufttråden att sjunka och expandera en aning. Detta gör dem mer sårbara och ökar risken för fel när strömavtagaren dras förbi dem.

Läs också  Järnvägsförbunden fortsätter och NMBS-resenärer är återigen offren

När utetemperaturen stiger över 35°C stiger sportemperaturen ännu mer. Konstruktionen under spåren motverkar utbyggnaden av spåren, vilket skapar en spänning. Högre temperatur ökar spänningen med större risk för spårdeformation.

NMBS Bryssel
Relaterade artiklar:
Flygplatstransport
Utskriftsvänlig, PDF och e-post