Pitane bild

Förra veckan gick ett ultimatum som facken ställt till NS ut.

Efter förra veckans misslyckade förhandlingar, efter att ultimatum nåtts, vill personalen på de holländska järnvägarna sluta arbeta lokalt nästa vecka och veckan efter det. Det handlar om dygnsstafettslag som startar i region Nord och dagarna efter är det andra regioners tur. NOS vet att om NS-ledningen inte följer fackens villkor kommer rikstäckande strejker att följa första veckan i september.

Åtgärderna följer på de misslyckade kollektivavtalsförhandlingarna mellan NS och fackförbunden FNV, CNV och VVMC. Efter att ett ultimatum från de fackliga organisationerna gick ut i fredags ska NS-anställda kampanja för ett nytt kollektivavtal. Den 25 juli förra året visade det sig att medlemmarna med en stor majoritet på över 90 % avvisat NS senaste kollektivavtalserbjudande och är beredda att vidta åtgärder.

FNV Spoor

Medlemmarna i FNV Spoor är väl medvetna om att de kommer att påverka resenärer under kampanjerna. De tycker också att det är beklagligt, men olägenheterna är oundvikliga och i slutändan i resenärernas intresse. FNV Spoor ser nu att NS inte får de lediga platserna tillsatta, varför tåg ställs in och social trygghet är hårt pressad. Det krävs ett anständigt kollektivavtal för att vända utvecklingen. 

Även med bra överenskommelser om mer sociala och hälsosamma scheman. Först då kommer NS att kunna fylla de lediga platserna igen och förhindra ytterligare underutnyttjande. Det gör att tidtabellen för resenärerna blir tillförlitlig igen och servicen och den sociala tryggheten återgår till den tidigare höga nivån.

Läs också  Betala mindre för din tågresa genom en tidig bokningsrabatt

På NS arbetar drygt 20.000 16.700 personer, varav XNUMX XNUMX omfattas av NS kollektivavtal.

FNV
Medlemmarna i FNV Spoor är väl medvetna om att de kommer att påverka resenärer under kampanjerna. Det ångrar de också.
Relaterade artiklar:
App Stores
Utskriftsvänlig, PDF och e-post