Det behövs betydande investeringar i de flamländska tunnlarna.

Alla som ofta har Antwerp R1 på sitt navigationssystem känner till situationen vid det här laget. Enorma trafikstockningar, förseningar och arbete. Från den 21 augusti kommer arbetet att läggas till detta genom att förnya belysningen i Kennedytunneln. Det blir en helt ny LED-installation med intelligent styrning och de brandsäkra väggplåtarna kommer att förnyas. Arbetena beräknas pågå till mitten av maj 2023.

aktiviteter

Kennedytunneln på Antwerpen Ring R1 är stängd i en riktning mellan 21 och 5. Trafiken leds sedan genom det andra tunnelschaktet och lämnar endast ett körfält tillgängligt i varje riktning. Det är därför bäst att ta hänsyn till hinder i båda riktningarna. Tunneln är stängd i riktning mot Gent under den första natten och stängd i riktning mot Nederländerna under den andra natten. Den närliggande Linkeroever-rampen på R1 är också stängd under båda nätterna, med start 20.30.

AWV

Flera gånger om året utför Väg- och trafikverket (AWV) periodiska underhållsarbeten på de tunnlar som den sköter. Det handlar om mindre underhållsarbeten som att rensa tunnelväggar, röja raviner och kontrollera belysning. Arbetena kommer att ske nattetid för att minimera störningar i trafiken. 

Investeringarna i tunnlar är en del av en bredare plan för förnyelse av flamländska vägar, broar, tunnlar och slussar. Många av dessa konstverk byggdes på XNUMX- och XNUMX-talen, och idag ser vi en topp i den infrastrukturens tidsålder. 

Läs också  Följ med på någon av de många julmarknaderna

Betydande investeringar behövs i de flamländska tunnlarna som förvaltas av Väg- och Trafikverket (AWV). En förändrad trafikbild, skärpta säkerhetsbestämmelser, nya förväntningar, högre krav på driftsäkerhet och tillgänglighet gör att genomgripande renoveringar är nödvändiga.

Alla som ofta har Antwerp R1 på sitt navigationssystem känner till situationen vid det här laget.
Relaterade artiklar:
App Stores
Utskriftsvänlig, PDF och e-post