Kontrollera alltid om du fortfarande kan ta dig hem med kollektivtrafiken, eftersom HTM-nattbussarna inte går.

Som de flesta transportörer har även HTM haft problem med personalen sedan en tid tillbaka. Haags transportföretag har normalt ett antal nattbussar som går under helgen på natten – fram till 05.30 på morgonen – från centrum till bland annat Leyweg, Scheveningen och Zoetermeer. Dessa har inte varit igång de senaste månaderna och under överskådlig framtid. Den sista uppdatering till HTM-resenärer går tillbaka till den 26 februari 2022 och uppmaningen att använda nattbussarna igen växer.

”Vi fokuserar nu på dagtidtabellen. Så att alla spårvagnar och bussar kan gå i tid. Så fort det blir mer plats kommer även nattbussarna att börja köra igen. Men när det blir vet vi inte än."

talesperson HTM

Sedan februari har festglada och andra nattugglor fått nöja sig med taxi, cykel eller promenad om de vill åka hem efter ett nattliv. Nattbussen är en vanlig busslinje som endast går vissa tider på kvällen och natten och ibland bara på helger. I månader drivs nattbussen i Haag av HTM redan ur cirkulation på grund av brist på händer. Detta är osäljbart för en av de största städerna i Nederländerna, enligt kommunalrådet Jelle Meinesz och de passagerarorganisationen Rover.

(Texten fortsätter under bilden)
Haag station - HTM bussar

Nattbussarna i Haag går normalt på torsdag, fredag ​​och lördag på sex olika sträckor, som alla startar i centrala Haag. Den sista turen avgår 05.30:05.36. Under dagen startar den första bussen sin första resa XNUMX:XNUMX på morgonen. Representanten Rover menar att kollektivtrafiken ska vara ett attraktivt avslut på en trevlig utekväll. HTM har för avsikt att lämna tillbaka nattbussen och indikerar att ett nytt vägningsmoment kommer att följa i augusti.

Läs också  Mycket stöd för Rovers järnvägsönskemål i representanthuset

"Vi anser att kollektivtrafiken ska vara ett attraktivt avslut på en trevlig utekväll. Det ska finnas tillräckligt med bussar eller tåg för detta, de ska vara lätta att hitta och dessutom ha ett attraktivt pris. Det är bra för dig som besökare, bra för underhållningssektorn, bra för hållbarheten och bättre trafiksäkerhet!"

rover

"Du kommer hem med kollektivtrafiken" 

Enligt Freek Bos har många resenärer tappat kollektivtrafiken ur sikte sedan corona. God tillgänglighet till en utekväll kan bidra till återhämtning. Via a petition – vars disk idag står på 3200 namnunderskrifter – vill man vädja om att ompröva beslutet att ställa in nattbussarna så snart som möjligt. Önskan är lätt och att kunna åka hem med kollektivtrafik till ett bra pris efter ett teater-, konsert- eller cateringbesök. Rover vill erbjuda de insamlade signaturerna tillsammans med en budbok till transportföretagen och nationella och lokala myndigheter.

Relaterade artiklar:
App Stores
Utskriftsvänlig, PDF och e-post