Så vi är inte klara med strejkerna bland personalen på de holländska järnvägarna. Där det var regionerna väst och norr på tur förra veckan är det nu norra Hollands tur. På söndagskvällen informerades resenärerna av NS via e-post. Idag är det tredje dagen av stafettstrejken. Även fackförbunden FNV Spoor, VVMC och CNV agerar idag igen. Kampanjen innebär att det tyvärr så gott som inga tåg går hela dagen i den stora majoriteten av provinsen Nordholland. NS rekommenderar att välja alternativa transporter från, till och inom denna region eller att skjuta upp resan med tåg. Enligt NS kan inga alternativa busstransporter användas.

För att köra tidtabellen så bra som möjligt i resten av Nederländerna kör de tåg till och från Voorhout station, Amsterdam Bijlmer, Almere Oostvaarders och Utrecht Central. Noord-Holland spelar en viktig roll i tidtabellen. Som en följd av detta kan även resenärer i övriga landet drabbas av strejken. Det innebär att resenärerna måste ta hänsyn till längre restider och tätare transfers. Schiphol flygplats ligger också i provinsen North Holland, Dutch Railways gör allt för att hålla Schiphol flygplats tillgänglig. Under actiondagen kommer Schiphols flygplats att förbli någorlunda tillgänglig via Utrechts centralstation. NS råder resenärer att använda alternativa transporter för Schiphol flygplats.

Den internationella tågtrafiken påverkas också av strejkerna på Nederlandse Spoorwegen, IC Brussels (Intercity mellan Bryssel och Amsterdam) går mellan Rotterdam och Bryssel och går mer sällan. ICE till Frankfurt går tre gånger idag från Amsterdam. IC Berlin går i Tyskland så långt som till Bad Bentheim. Nightjet från Wien reser inte längre än till Köln idag. Nightjet från Zürich reser inte längre än till Frankfurt idag. Thalys och Eurostar är inte igång idag. Resenärer rekommenderas att informera reseplaneraren före avresa. I morgon blir det strejker i region Mitt och onsdag i region Syd och Öst. 

Läs också  Taxi- och sjukvårdsstrejker är ett djävulskt dilemma
Utskriftsvänlig, PDF och e-post