Utskriftsvänlig, PDF och e-post

en besvikelse första fria träningen kan inte förstöra det roliga.

Sportchefen Jan Lammers (66) utstrålar det under sitt tal vid Hollands Grand Prix. Världens mest mångsidiga racerförare Lammers vet att han får vänta på recensionerna på måndag, men är redan stolt över det sätt på vilket alla problem inför holländska Grand Prix är lösta.

Mycket ska ordnas utanför kretsen också. En buss som måste dras för att den misslyckades och se till att det finns nästa skyttelbuss mellan centrum och kretsen. Det är bara några logistiska uppgifter som sticker ut. En tumme upp till de många frivilliga och trafikledare som håller allt igång.

(Texten fortsätter under bilden)
fulla läktare vid Max Verstappens första fria träning

"På grund av denna spridning är det möjligt att klara sig bra med trafik och tåg. Det ser ut som att programmet också fungerar för fullt."

Jan Lammers märker att organisationen återigen kan leva upp till förväntningarna. Bilar är inte välkomna i Zandvoort och förutom de många tusentals cyklar och skotrar, ordnar NS transportkapaciteten mellan Amsterdam Central och Zandvoort. Tåget pendlar var femte minut, vilket ger en transportkapacitet på 10.000 XNUMX passagerare i timmen. "Denna spridning gör det möjligt att klara sig bra med trafik och tåg, säger Lammers.

taxameter överflödig

En taxichaufför berättar att hans körkortstillstånd inom området har kostat 500 euro för kommunen. Det räcker med pengar, men klistermärkena på hans fönster drar in tillräckligt. Belopp mellan 20 och 40 EUR begärs för att överbrygga vägen mellan kretsen och centrum. En slående detalj är den oaktiverade taximätaren, som tickar ännu bättre för taxichauffören. Om den mätaren skulle gå skulle beloppet vara mycket lägre.

Läs också  Assistanshund: juridiskt välkomnande, praktiskt taget nekad
Circuit Zandvoort - Dutch Grand Prix
Relaterade artiklar:
Flygplatstransport