Prijsvrij Vakanties ser att holländarna har valt betydligt oftare ett boutiquehotell i sommar, det vill säga ett småskaligt hotell med färre än 100 rum. Efter en period av ingen eller begränsad semester kunde vi äntligen gå ut igen i somras – i stort sett – utan restriktioner. Och det gjorde verkligen Nederländerna. Men på ett lite annorlunda sätt, enligt bokningsdata från reseorganisationen. "Inte överraskande efter en hård period då det visade sig vara viktigare än någonsin att övervaka folkhälsan", förklarar Joep Kelder, Online Marketing & Sales Director för Prijsvrij Vakanties.

Antalet semesterfirare som bott på ett boutiquehotell i somras har mer än fördubblats jämfört med 2019, året innan coronakrisen bröt ut. För att vara exakt ökade efterfrågan på småskaliga boenden med inte mindre än 113 %. Anledningen till detta är enkel, enligt Joep Kelder: ”Resenare väljer ett småskaligt hotell för att undvika folkmassan. Atmosfären är intim och personalen lägger extra stor vikt vid hygien och service. Som ett resultat av covid-19 är det det som gör att många känner sig trygga på semestern.”

Det har skett en tydlig förskjutning i populariteten för semesterdestinationer i sommar. Jämfört med 2019 är Malta och Turkiet nykomlingarna på toppdestinationerna. Turkiet blir allt mer populärt för en sommarsemester med all inclusive och Malta är populärt för småskaliga hotell. Anmärkningsvärt många semesterfirare lyckades hitta dessa resmål under sommarlovet. Detta kan spåras tillbaka till preferensen för typen av hotell. Grekland sticker också ut bland de småskaliga boendena på grund av den betydande andelen bokningar. Detta kan logiskt förklaras av det stora antalet boutiquehotell på de grekiska öarna, enligt de resebolag

Läs också  Holländarna flyger till solen i vinter

"Det råder ingen tvekan om att vi är ivriga att upptäcka världen igen, enligt bokningsdata. Vi ser att holländarna vågade resa utanför Europa igen förra sommaren. Förra året var de fortfarande något ovilliga att resa utanför de europeiska gränserna. , det har skett en explosiv ökning med 340 % av antalet långdistansresor i år.”

Joep Kelder, direktör för onlinemarknadsföring och försäljning av Prijsvrij Vakanties.
Utskriftsvänlig, PDF och e-post