DVDP bredd=

Människor har kommit till kretsen i stort antal med hållbara transportmedel.

Bråkiga dagar för sportreportrar och journalister. Efter Max Verstappens seger förblev det en trevlig orange fest på banan länge. När tusentals tävlingsfans och Orange Legion tog sig till utgången av banan, innan de gick i ett stort orange band till stationen, blev det ett monsterjobb för trafikvakterna att få tag i alla taxibilar, bussar, skotrar och cyklar ut ur den lilla byn för att lotsa. Och de kan vara stolta!

NS talar om en problemfri helg och har tagit med mer än 120.000 1 tävlingsfans till Zandvoort med tåg innan loppet. NS hade förberett allt så bra som möjligt tillsammans med ProRail. I helgen stod till exempel extra haveriteam, ett draglok och ett reservtåg med personal redo för att snabbt lösa störningar. Detta har säkerställt att de flesta F22.00-resenärer – trots några störningar – har upplevt lite besvär. Fram till klockan 22.00 på söndagskvällen fortsatte tolv tåg i timmen att köra i Zandvoort för att transportera hem fans. Därefter var det sex i timmen och från klockan XNUMX öppnades de avstängda vägarna till badorten för all trafik.

(Texten fortsätter under bilden)
Människor har kommit till kretsen i stort antal med hållbara transportmedel.

mobilitetsplan

Mer än 40.000 42 besökare satte sig på sina cyklar för att se deras hjältelopp. Enligt organisationen kom 37 procent av fansen med kollektivtrafiken och inte mindre än 10 procent tog cykeln. Ytterligare 200 procent gick med tränare. Precis som förra året var de två vägarna som leder till Zandvoort (N201 och NXNUMX) stängda för bilar och motorcyklar. Det var inte för invånarna, förresten. De fick ett så kallat passeringstillstånd som gjorde att de kunde passera avspärrningarna. 

Läs också  Foodvalley-regionen ren på väg med väte

"Jag är glad att mobilitetsplanen fungerar. Folk har kommit till kretsen i stort antal med hållbara transportmedel. Orange är också grönt enligt vår mening. Fokus på hållbarhet är väldigt viktigt för oss, vi vill gärna vara en föregångare i detta."

Alla som hade hyrt en cykel för att göra resan mellan Bloemendaal aan Zee och Zandvoort blev besviken. Det var inte tillåtet att cykla på en stor del av boulevarden. Det var inte klart för alla var man får och inte får cykla.

säkerhetsproblem

Det fanns också en kritisk notering om NS. Zandvoort prioriterades i tågtrafiken och tågen stannade inte vid stationer för andra stora evenemang. Formel 1-fans fick tåg på lördagen, men fotbolls- och musikfans gjorde det inte. NS hoppade över inte mindre än fyra stationer på lördagen mellan 14.15 och 20.30. Det gällde Bijlmer Arena, Holendrecht och en del av Duivendrechts station. För Ajax-fans och besökare till konserthus som Ziggodome var deras egen transport eller de mycket mindre tunnelbanorna från Amsterdams transportföretag GVB den enda lösningen.

Utöver problemet i helgen på Bijlmer Arena, fick arrangörerna av Elrow Town-festivalen, nära Alkmaar, höra av NS att det inte skulle vara möjligt att sätta in extra tåg för deras festival. Arrangörer måste i allt högre grad själva säkerställa en bra mobilitetsplan. För NS är det främst en säkerhetsfråga vid valet.

(Texten fortsätter under bilden)
Nightwish-sångaren Floor Jansen ackompanjerades av Royal Air Force Orchestra.

stolt över apelsin

Läs också  Popularity fat bike kräver strängare regler

Cirka 2,1 miljoner människor dök upp till det holländska Grand Prix på söndagseftermiddagen klockan 14.45. Nightwish sångare Golv Jansen ackompanjerades av Royal Air Force Orchestra och framförde den holländska nationalsången på banan och i vardagsrummen. Kompositionen av nationalsången stämdes på söndagen till rösten av den holländska sopranen. Det väckte blandade känslor i sociala medier. Det är inget fel på hennes röst, men vissa tyckte att den här versionen var ett hån som lät som en omvänd tricolor.

De holländska Grand Prix, som besöktes av totalt 305.000 1 åskådare under tre dagar, gick utan större incidenter. På lördagen avbröts kvalet kort, eftersom en åskådare hade kastat en orange rökbomb på asfalten. Ännu viktigare är att badorten Zandvoort definitivt finns på kartan för alla Formel XNUMX-fans världen över. Gå nu snabbt till jobbet för att riva de fallfärdiga lägenheterna och butikerna bakom Boulevarden, om så bara för utsikten för de hundratusentals besökarna till badorten.

Och borta är Verstappen. På väg till nästa GP i Italien och legendariska Autodromo Nazionale Monza.

Relaterade artiklar:
Max Verstappen - Vinnare Dutch Grand Prix 2022
pip
Utskriftsvänlig, PDF och e-post