Spjutspetsarna förblir en minimilön på 14 euro i timmen och allmän priskompensation. 

FNV Zorgvervoer & Taxi anordnar ett massstrategimöte för alla fackliga medlemmar lördagen den 1 oktober 2022. Detta kommer att äga rum i Nieuwegein mellan 10:00 och 16:00. Enligt facket har arbetsgivare inom sjukvårdstransporter och taxi alltför länge förväntat sig att chaufförer ska acceptera låga löner och osäkerhet.

FNV gör det känt att nog är nog och uppmanar dig att göra din röst hörd den 1 oktober om de kollektiva uppföljningsåtgärder de kommer att vidta för att förbättra sektorn. Spjutspetsarna förblir en minimilön på 14 euro i timmen och allmän priskompensation. Ett hårt krav är dessutom att veta när man ska belöna arbete och Flexibilitet extra med tillägg. 

I FNV CAD Förhandlingsbrev berättade att fortsatt betalning vid sjukdom är viktigt och att den arbetade tiden även står för betald tid. Den 17 juni gjorde förare kraven tydliga för arbetsgivarna och lanserade en upprop om ett bättre kollektivavtal som har undertecknats av över tusen personer.

Relaterade artiklar:
pip
Utskriftsvänlig, PDF och e-post
Läs också  Ultimatum-facket överraskar arbetsgivarna