NS rekommenderar att skjuta upp resan eller själv ordna med ersättningstransport.

Fackföreningarna FNV Spoor, VVMC och CNV har utlyst strejker till fredagen den 9 september. Även om aktionerna är regionala är aktionsområdet nu större och NS-tågen och deras kollegor går i hela Nederländerna. Ser man till alla alternativ och erfarenheterna från de tidigare strejkdagarna ser järnvägsoperatören ingen möjlighet att köra en tidtabell på ett ansvarsfullt, tillförlitligt och säkert sätt.

Det betyder att inga NS-tåg kan köra i Nederländerna hela dagen fredag ​​9 september. NS tycker att det är oerhört irriterande att resenärer återigen lider så mycket av effekterna av åtgärderna. Desto mer som NS gav ett nytt erbjudande till de fackliga organisationerna i tisdags och bjöd in dem att återuppta diskussionen. Fackförbunden har nu tackat ja till denna inbjudan.CLA-förhandlingar

NS vill komma överens om ett bra kollektivavtal. Bra för arbetare som har sett en ökning av levnadskostnaderna och arbetsbelastningen. Och bra för NS som fortfarande står inför stora utmaningar. Ett kollektivavtal kan endast ingås med alla parter vid bordet. NS tog ett steg i går och bjöd in de fackliga organisationerna till ett förnyat möte. NS är besviken över att facken beslutat att fortsätta strejken trots denna riktlinje. Även om fackförbunden inte ställer in strejken menar NS att det är viktigt att återuppta samtalet. Det ligger trots allt i våra resenärers och deras kollegors intresse att snabbt komma fram till ett bra kollektivavtal.Fler kampanjer nästa vecka

Läs också  Corendon ignorerar Schiphol

Fackförbunden har även aviserat aktioner för tisdag 13 och torsdag 15 september. Tisdagen den 13 september kommer flera större regioner att vara involverade igen. Åtgärder planeras till torsdagen den 15 september i centrala Nederländerna, hjärtat av NS:s arbetsområde. Även för dessa dagar förväntar de sig att de regionala strejkerna kommer att ha en stor inverkan på NS-tågtrafiken i hela Nederländerna.NS rekommenderar att skjuta upp resan eller själv ordna med ersättningstransport. Inga alternativa busstransporter kan användas. De tycker att det är oerhört irriterande att resenärer lider så mycket av effekterna av åtgärderna.Schiphol och International

Effekten av kampanjen undersöks för närvarande för resenärer till och från Schiphol och för internationella tåg som går genom Nederländerna. Mer information om detta kommer att meddelas av NS så snart som möjligt.NS råder att konsultera Reseplaneraren eller NS-appen strax före avgång.

Relaterade artiklar:
App Stores
Utskriftsvänlig, PDF och e-post