Ett lyxigt transportmedel som en gång designades och byggdes 1842 för drottning Victoria.

Drottningen har ännu inte tagits till London, en resa som består av flera etapper. Från Balmoral Castle, där hon dog fridfullt omgiven av sin familj, förs hon först till sin officiella skotska bostad, Holyroodhouse Palace i Edinburgh. Sedan förs drottningen från Edinburgh till London med flyg tillsammans med prinsessan Ann.

Efter att kistan till drottning Elizabeth II, Storbritanniens längst regerande monark, har återvänt till London, kommer drottningen att ligga i staten i Westminster Hall cirka fyra dagar före hennes begravning så att allmänheten kan passera förbi. Hon kommer att föras i en långsam procession från Buckingham Palace till Westminster Hall, åtföljd av en militärparad och medlemmar av kungafamiljen.

Drottningens statliga begravning väntas äga rum i Westminster Abbey om mindre än två veckor. Den exakta dagen kommer att bekräftas av Buckingham Palace. Statschefer från hela världen kommer att flyga över för att ansluta sig till medlemmar av kungafamiljen för att fira drottningens liv och tjänst. Höga brittiska politiker och tidigare premiärministrar kommer också att vara där.

Efter begravningsgudstjänsten dras drottningens kista i en vandringsprocession från klostret till Wellington Arch, i Londons Hyde Park Corner, innan hon beger sig till Windsor med likbil. Drottningens kista kommer att göra sin sista resa den eftermiddagen till St George's Chapel vid Windsor Castle. Drottningens kista kommer att sänkas ner i det kungliga valvet innan den begravs i King George VI:s Memorial Chapel, som ligger i St George's Chapel.

kunglig tåg

Drottningen kommer att flygas till London men var tidigare tänkt att resan med Royal Train. Ett lyxigt transportmedel som en gång designades och byggdes 1842 för att drottning Victoria skulle fungera som ett mobilt palats när drottningen behövde resa över landet. Det kungliga tåget består av nio separata vagnar ('salonger'). År 1977 - det året var drottning Elizabeth exakt 25 år som drottning - saloons designad speciellt för Elizabeths Silver Jubilee Tour.

Drottning Elizabeth II, den längst regerande monarken i Storbritannien.
Relaterade artiklar:
App Stores
Utskriftsvänlig, PDF och e-post