Stora offentliga protester ledde till att den offentliggjordes.

Flera politiska grupper har väckt frågor efter rapporter om att högre tjänstemän brutit mot reglerna för att gynna Uber. I brevet till parlamentet skriver Van Rij att Skatteverket nu utreder detta fall. Även om det i princip inte är brukligt att gå in i en diskussion med kammaren om enskilda skattebetalare, kan det enligt ministern vara annorlunda i ärenden som har skapat stor social uppståndelse.

Statssekreterare Van Rij skickar svaren på frågor om skattebehandlingen av Uber till representanthuset. Statssekreteraren erbjuder också en konfidentiell information om detta ämne. Vi fördjupade oss i svaren på frågorna från de olika grupperna och listade dem. Van Rij (Skatte- och skattemyndigheter) svarar på frågor om skattebehandlingen av Uber. Parlamentsledamöterna Omtzigt (Omtzigt), Nijboer (PvdA), Grinwis (ChristenUnie), Maatoug (GroenLinks), Stoffer (SGP), Dassen (Volt) och Van Dijk (CDA) har ställt dessa frågor.

Erbjudandebrev besvarar parlamentariska frågor om Uber

I brevet till parlamentet skriver Van Rij att Skatteverket nu utreder detta fall. Resultaten testas av oberoende experter. Marnix van Rij (1960) är sedan den 10 januari 2022 statssekreterare för skatte- och skatteförvaltningen i kabinettet Rutte IV. 
Relaterade artiklar:
Läs också  Hemligheten med tunnelbana och klarblå taxi i Qatar
Marnix van Rij, statssekreterare för skattefrågor Bild: ©RVD – Valerie Kuypers och Martijn Beekman
pip
Utskriftsvänlig, PDF och e-post