Strejker är inställda.

Spårtrafikföretaget NS och de fackliga organisationerna har kommit överens efter långa och svåra kollektivavtalsförhandlingar. De aviserade strejkerna för denna vecka har därför avbrutits. Statssekreterare Vivianne Heijnen (Infrastruktur och vattenförvaltning) är nöjd med att de fackliga organisationerna och NS har kommit överens om ett kollektivavtal.

"Enligt vår mening finns det inte mycket mer som kan göras", säger Henri Janssen på FNV Spoor. ”NS var tvungen att komma långt ifrån; det var tuffa förhandlingar. Vi är nöjda med det, för vi slår inte för nöjes skull. Och det är också trevligt för resenärerna att strejkerna nu är över.”

Direktör Freek Bos på passagerarföreningen Rover kallar avtalet i princip "en första pusselbit i en betydligt större uppgift" för tågtrafiken.

Relaterade artiklar:
pip
Utskriftsvänlig, PDF och e-post
Läs också  Strejk efter utgått sjukvårdstransport och taxiultimatum