2023 års tidtabell för kollektivtrafiken i Utrecht, som träder i kraft den 11 december 2022, erbjuder resenärerna viktiga fördelar. Till exempel kommer invånare i Vijfheerenlanden återigen ha en reguljär busslinje till Ameide på kvällarna, invånare i Wilnis och Mijdrecht kan räkna med en snabbare väg till Breukelen och Amsterdam Zuidoost med kollektivtrafiken och om det finns tillräckligt med personal kommer nattbussar kör igen i provinsen Utrecht. . Provinsen Utrecht kommer också att se till att kollektivtrafiken förblir upp till standard 2023 och kommer att anslå ytterligare 50 miljoner euro för att underhålla kollektivtrafiken. Med detta vill de välkomna så många resenärer som möjligt på spårvagn och buss. Det innebär att bussarna och spårvagnarna i regel fortsätter att köra så ofta och så mycket som möjligt på samma sträcka.

Detta framgår av transportplanerna för U-OV och Syntus Utrecht för tidtabellen 2023, som publiceras av styrelsen för provinsen Utrecht har upprättats. Kollektivtrafiken i provinsen Utrecht klättrar sakta men säkert upp ur en djup dal. Nu när det inte finns fler restriktioner på grund av corona kommer fler och fler resenärer tillbaka. Men det kommer att dröja innan ockupationen av bussarna och spårvagnarna är tillbaka till den ursprungliga nivån. Utökning av utbudet av åk kan inte betalas för närvarande. Provinsen Utrecht vill bibehålla den nuvarande servicenivån och svara så flexibelt som möjligt på resenärernas behov och erbjudande.

Med dessa utgångspunkter i åtanke lade transportörerna U-OV och Syntus Utrecht i våras förslag om stads- och regional kollektivtrafik 2023. På vissa linjer var förslaget att anpassa rutter så att resenären får en kortare restid. Det kom också förslag om att göra resmål mer tillgängliga med kollektivtrafik. Efter samråd med kommuner, intresseorganisationen ROCOV och över 1100 2023 resenärer som svarat på passagerarenkäten har länsstyrelsen beslutat att fastställa de slutgiltiga planerna för 4 års tidtabell. Som ett resultat av samrådet har man beslutat att nattbussarna ska köra igen nästa år om det finns tillräckligt med personal. Syntus ursprungliga förslag att låta stadslinjerna 7 (Amersfoort CS – Kattenbroek) och 2023 (Amersfoort CS – Amersfoort Vathorst NS) köra på en modifierad sträcka har dragits tillbaka. Tidtabellsändringarna för XNUMX finns på hemsidan för U-OV en Syntus Utrecht.

Läs också  Statssekreterare Heijnen cyklar förbi cykelprojekt
Utskriftsvänlig, PDF och e-post