Rörlighetsrådman Koen Kennis (N-VA) vill se till att en ny busslinje dit inte går på bekostnad av en annan busslinje i staden.

Staden Antwerpen och transportföretaget De Lijn förhandlar om tillgängligheten till Blue Gates företagspark med kollektivtrafik. Inkubator BlueChem och essenscia flanders frågar. Om du kommer till jobbet med tåg måste du fortfarande gå en halvtimme. Donkey Republic är en viktig leverantör av elektriska delade cyklar. Det gör det ännu enklare att ta sig längre sträckor med cykel.

Den klimatneutrala företagsparken är reserverad för innovativa företag med en tydlig ambition: linjär tillväxt tack vare cirkulärt arbete. Webbplatsen ligger nära Antwerpen, mitt i det ekonomiska hjärtat av Europa. Rörlighetsrådman Koen Kennis (N-VA) vill se till att en ny busslinje dit inte går på bekostnad av en annan busslinje i staden. ”På De Lijn är det ofta vanligt när en ny linje läggs till, detta är på bekostnad av en annan linje”, säger Kennis.

Enligt ATV, en belgisk regional tv-kanal för regionen runt Antwerpen stad, vill staden Antwerpen och De Lijn göra företagsparken Blue Gate mer tillgänglig med kollektivtrafik. Förhandlingar har inletts mellan staden och trafikbolaget om detta. Det tror kommunfullmäktige kommer att locka fler människor och företag till det nya industriområdet söder om staden.

Blå port

Fler och fler flamlänningar byter gärna ut sin bil mot ett alternativ. Som entreprenör kan du aktivt fokusera på trafikomställningen vid Blue Gate Antwerp. På så sätt uppfylls både befintliga och nya medarbetares förväntningar och duktiga medarbetare attraheras tack vare det centrala läget och den goda tillgängligheten på arbetsplatsen som erbjuds. Medarbetarna kan välja cykelvägen, bussen, spårvagnen, tåget eller en smart kombination av alternativ, antalet vägkilometer och CO2-utsläppen minskar i alla fall avsevärt.

Läs också  Förarplatserna vid De Lijn kommer snart att kunna låsas

Blue Gate Antwerpen är ett av de sju delområdena i Scheldekajerna. Petroleum South var en gång hjärtat i Antwerpens petroleumindustri. Idag är dessa sanerade platser redo för ett nytt kapitel. Blue Gate Antwerp är den oslagbara tillväxtmöjligheten för företag som redan idag tänker hållbart och vill arbeta helt cirkulärt imorgon.

(Texten fortsätter under bilden)
Fler och fler flamlänningar byter gärna ut sin bil mot ett alternativ.

Den gamla petroleumplatsen ska också bli en satellitplats för vätgasdistribution. Utvecklarna av den nya företagsparken Blue Gate Antwerp genomför marknadskonsultationer i jakt på företag som vill etablera en hållbar energihub. Det utreds om förverkligandet av ett hållbart energinav är tekniskt och ekonomiskt genomförbart, hur det ska förverkligas och om ett offentlig-privat partnerskap är nödvändigt. Det slutliga målet är en satellitplacering av hamnen för distribution av hållbar energi, med tonvikt på väte.

Den cirkulära företagsparken Blue Gate inrymmer även BlueChem, en inkubator för nystartade och tillväxtföretag inom hållbar kemi eller cirkulär ekonomi. I mars öppnade DHL Express också en CityHub för staden Antwerpen. Den amerikanska webbutiken Amazon bygger där sitt första belgiska leveranscenter för paket. Det är anmärkningsvärt att Amazon riktar sig specifikt mot Blue Gate. Om du vill ta plats på Blue Gate måste du bevisligen fokusera på ekologi och grön energi, både vad gäller infrastruktur och aktiviteter.

Relaterade artiklar:
Läs också  Vinnarna av De Lijns Big Data Challenge har tillkännages
Kalenderpaket
Utskriftsvänlig, PDF och e-post