På grund av arbetet kommer det inte att finnas några flyg mellan 19 september och 25 oktober.

Nu när turisthögsäsongen är över påbörjas arbetet med att byta ut asfalten och att eliminera nivåskillnaden mellan banan och gräset intill. Fundamenten åtgärdas och belysningen ersätts av modern LED-belysning. Söndag kväll 18 september kl 23. Antwerpen flygplats stängt i mer än fem veckor.

Renoveringen av banan är nödvändig för att fortsätta garantera säker flygtrafik i framtiden. Arbetena utförs på uppdrag av LOM Vlaanderen, som ansvarar för underhållet av den grundläggande infrastrukturen på Antwerpens flygplats. LOM Vlaanderen ser till att flygtrafiken på flygplatsen kan fortsätta att ske på ett säkert sätt.

De planerade arbetena

De planerade arbetena syftar till att eliminera höjdskillnaden vid övergången mellan banan och banremsan (zonen runt banan). Riskerna för materiella skador om ett flygplan skulle lämna banan begränsas därmed så mycket som möjligt. Dessutom renoveras beläggningen av banan. På så sätt förhindrar LOM Vlaanderen att banan blir osäker i längden.

Syftet med arbetena är att förlänga livslängden på beläggningen genom att reparera de skador som har visat sig de senaste åren på grund av slitage och lokala sättningar. De senaste renoveringsarbetena på banan går tillbaka till mitten av 90-talet, med den pågående renoveringen ser LOM Vlaanderen till att banan kan vara i drift i ytterligare 20 år.

Från den 26 oktober är passagerare välkomna igen på Antwerpens flygplats.

Relaterade artiklar:
Kalenderpaket
Utskriftsvänlig, PDF och e-post