DVDP bredd=

Mobility Hackathon kommer att äga rum i Stadslab Eindhoven lördagen den 8 och söndagen den 9 oktober. Under detta Hackathon utmanas alla att komma på smarta lösningar för olika mobilitetsfrågor i Eindhoven. Staden växer och står inför ett enormt skalasteg. Detta innebär också stora utmaningar inom mobilitetsområdet. Hur kan vi till exempel uppmuntra hållbara transporter? Hur gör vi luften i Eindhoven renare och ser samtidigt till att staden förblir tillgänglig? Och hur kan vi ytterligare stimulera delade transporter?

Anmäl dig till Hackathon

Hackathon startar lördagen den 8 oktober klockan 10.00. Som en kick-off förklaras två mobilitetsfrågor som deltagarna kan arbeta med. Eindhovens kommun gör olika mobilitetsdata tillgängliga som ytterligare information. De olika deltagarna satte sedan igång med att bygga en fungerande prototyp inom 36 timmar som en möjlig lösning. Du kan delta i Mobility Hackathon individuellt eller som ett lag. Deltagandet är gratis och anmälan är möjlig via stadlabeindhoven.nl/mobility-hackathon. Det finns plats för 35 deltagare. Arbetsspråket för Hackathon är engelska.

Delta i prisutdelningen

På söndag pitchar deltagarna sin lösning/prototyp för en jury bestående av olika mobilitetsexperter. De avgör vilken lösning som är mest lämplig för vidareutveckling och vinner därmed Mobility Hackathon. Vinnaren åker hem med ett kontantpris på 750 euro. Alla är välkomna att delta på pitchar och prisutdelningen. Detta sker söndagen den 9 oktober klockan 16.00 i Stadslab Eindhoven.

Läs också  Politiken bestämmer kvalitetspolicyn för nybörjarmarknaden i kommuner

Eindhoven City Lab

Eindhoven City Lab är stadens FoU-avdelning. Det är ett samarbete mellan Eindhovens kommun och MAD-stiftelsen. Den erbjuder ett Maker Space som är tillgängligt för alla och ger stöd för sociala, ekonomiska och rumsliga frågor. Inhämtad kunskap delas med yrkesverksamma, organisationer och medborgare. Detta arbetar mot en inkluderande och motståndskraftig miljö, enligt Eindhovens kommun.

Bild ovan: Zigres/ Shutterstock.com

Utskriftsvänlig, PDF och e-post