NS räknar med att ingen tågtrafik kommer att vara möjlig mellan Weert och Roermond förrän klockan 18.00 på söndagen.

Natten från lördag till söndag spårade en intercity med 250 passagerare ombord ur mellan Weert och Haelen. En talesman för Limburgs brandkår rapporterar att inga personskador har rapporterats. Bilder från lokala medier visar också att tåget fortfarande står upprätt. Orsaken till urspårningen är fortfarande oklar.

ENLIGT lokala medier räddare som var på plats vid Schoordijk i Weert såg en räls på en främmande plats mellan rälsen nära järnvägsövergången. Man misstänker att en skena, som först låg i mitten mellan rälsen, placerats på tvären på rälsen av vandaler. Även om orsaken till urspårningen misstänks, har den ännu inte fastställts officiellt. 

Resenärerna fördes med ett ersättningståg till Susteren, en stad söder om Roermond. Där väntade bussar. NS räknar med att ingen tågtrafik kommer att vara möjlig mellan Weert och Roermond förrän klockan 18.00 på söndagen på grund av det urspårade tåget och kommer att gå enligt en justerad tidtabell.

Relaterade artiklar:
linje
pip
Utskriftsvänlig, PDF och e-post