DVDP bredd=

Renare och mer social 

I december 2021 nådde bol.com och Cyclone en överenskommelse om en majoritetsandel av bol.com i Cyclone. Den nederländska myndigheten för konsumenter och marknader godkände detta strategiska partnerskap i maj, varefter transaktionen slutfördes. Cyclone och bol.com vill göra leveransen renare och mer social. Genom att arbeta tillsammans accelererar företagen denna ambition. Leverans med lastcyklar är utsläppsfri och håller bostadsområden säkra. Cycloons leverantörer gör skillnaden i detta. Drivs av "bruna smörgåsar" levererar de paket över hela Nederländerna. Hundratals personer med (tidigare) avstånd från arbetsmarknaden är anställda på företaget. På tjugo år har Cycloon vuxit till det största hållbara och sociala cykelnätverket i världen. 

Cyklonröd och bol.com-blå 

Cycloon är verksamt i mer än sextio städer i Nederländerna och det antalet fortsätter att växa. Samarbetet mellan Cycloon och bol.com förbättras visuellt eftersom båda märkena är synliga på några av lastcyklarna. Logotyperna på denna är vita, och cyklonröd och bol.com-blå säkerställer en stor igenkänning på gatorna. Cycloon har också utvecklat en helt ny husstil samtidigt, eftersom Cycloon även kommer att fortsätta att finnas som ett självständigt varumärke på till exempel lastcyklar, kläder och andra uttryck. Denna nya husstil kan naturligtvis också ses på den del av lastcyklarna som bär både Cycloon och bol.com märkesfärger.  

Om Cyclone
Cyklon, är ledande inom grön och social leverans. Cycloons uppdrag är att sätta fart på leveransmarknaden, så att den blir grönare och mer social. Baserat på detta uppdrag tog Cycloon initiativet 2016 till att upprätta ett nationellt cykelbud-nätverk och levererar nu till mer än 60 städer. Till exempel blev en rikstäckande pakettjänst med cirka 950 cykelbud verklighet. Dessutom sysselsätter Cycloon 650 postbud med (tidigare) avstånd från arbetsmarknaden.

Om bol.com 

Bol.com grundades i Nederländerna 1999 från en byggarbetsplats i Vianen. Bol.com var den första onlinebokhandeln i Europa. Mer än 20 år senare är bol.com en av de största e-handelsplattformarna i Belgien och Nederländerna med ett sortiment på mer än 47 miljoner artiklar i dussintals produktkategorier, med fokus på icke-mat. Bol.com vill alltid erbjuda sina kunder bekvämlighet, tillförlitlighet och valmöjligheter, var och när som helst. Plattformen gör detta tillsammans med 50.000 13 lokala entreprenörer som säljer till XNUMX miljoner holländska och belgiska kunder via bol.com. Bol.com tror på kraften i samarbete, för endast tillsammans med säljpartners kan bol.com erbjuda sina kunder den bästa shoppingen (upplevelsen). Som en "butik för oss alla" borde alla kunna gå till bol.com.   

Bol.com vill göra det bättre varje dag: från paketering och leverans så ekonomiskt som möjligt till att använda 100 procent vind- och solenergi i byggnaderna. Bol.com vill göra ett mer hållbart boende enklare tillsammans med ett nätverk av leverantörer, säljare, kollegor och miljontals kunder. Med det hållbara sortimentet vill bol.com hjälpa kunder att göra ett medvetet val och plattformen vill minska CO2-utsläppen per förpackning så mycket som möjligt. Resterande utsläpp kompenseras. För de 50.000 2022 säljpartners som säljer via plattformen kompenserar bol.com även för operativa utsläpp. Från XNUMX bol.com klimatneutral enligt Climate Neutral Certification-standarden, enligt webbutiken.

Bild ovan: Bildbank Bol.com

Utskriftsvänlig, PDF och e-post