Start-up Eviation har framgångsrikt genomfört jungfruflyget med sina nollutsläppsflygplan Alice, en historisk dag och en betydande milstolpe inom elflyget. Alice lyfte nyligen från Grant County International Airport (MWH) i USA och flög i 8 minuter på en höjd av 3.500 XNUMX fot. Denna banbrytande flygning försåg Eviation med ovärderlig data för att ytterligare optimera flygplanet för kommersiell produktion.

Helt elektriska flygplan kommer att göra det regionala resandet mer ekonomiskt och miljövänligt för företag och konsumenter. Denna nya generation av flygplan har kraften att förvandla samhällen genom att ge tillgång till flygplatser som för närvarande inte används av kommersiella flygningar på grund av buller eller begränsade tider.

Med Alice fokuserar Eviation på pendlings- och fraktmarknader och siktar på att flyga från 150 miles till 250 miles. Cape Air och Global Crossing Airlines, båda USA-baserade regionala flygbolag, har lagt beställningar på 75 och 50 Alice-flygplan. DHL Express är Eviations första fraktfartyg med en order på 12 Alice eCargo-flygplan. Med detta åtagande siktar DHL på att etablera det första elektriska expressnätverket, och därmed inleda en ny era av nollutsläppsflygfrakt.

Alice finns i tre varianter, inklusive en niopassagerarspendlare, en elegant och sofistikerad sexpassagerarkabin och en eCargo-version. Alla konfigurationer stödjer två besättningsmedlemmar. Executive-hytten och eCargo-varianterna är identiska med pendlarkonfigurationen, förutom interiören Eviation.

Bild ovan: Bildbank Eviation.

Utskriftsvänlig, PDF och e-post