Vem är den säkraste föraren i Nederländerna? Lördagen den 1 oktober är det återigen TT Circuit of Assen som är duken för NK Safest Driver. 20 lastbilsförare från ett brett fält av deltagare har kvalificerat sig till riksfinalen. De kommer att visa sina kunskaper och färdigheter och ska bland annat göra ett antal utmanande praktiska prov. Bland finalisterna finns två förare från Brabant: Danny Henskens (Berghem) och Pascal Braam (Uden). De kvalificerade sig till finalen genom att ta sig till topp 10 i semifinalerna i NK Safest Driver 2022 i Beesd och Hoogeveen.

De 20 finalisterna i NK Safest Driver 2022

Allard Warnders (Linschoten), André Dillerop (Emmen), Danny Henskens (Berghem), Frans van Klaveren (Beetsterzwaag), Henny de Haan (Terneuzen), Jelger Miedema (Kreileroord), Jelmer Stoker (Haskerhorne) John Peek (Huissen), Laurent Bouman, (Stadskanaal), Martin Kolff (Dirksland), Michael van Graafeiland (Zaandam), Pascal Braam (Uden), Paul Janssen (Venlo), Remco Rass (Zutphen), René de Baat (Klaaswaal), René Ververs (Heythuysen), Riks Middelhoven (Ede) Toon Klomp (Eerbeek) Wilco van den Berg (Elburg) och Yaël Kluitenberg (Ede).

Programma

Programmet ser ut så här:

08.30-13.00 finalisternas rotationsprogram.

14.00-15.00 final med topp tre.

15.00-16.00 presentation av holländska nationella mästerskapen i Safest Driver och TVM Awards Ridder, CSR, Innovation, Sustainability, Performance in the sector och Safe Transport.

Om NK Safest Driver och TVM Awards

Trafiksäkerhet är och förblir ett viktigt tema. År 2021 dog 582 personer i trafiken i Nederländerna, enligt CBS. Forskning visar att mänskligt beteende spelar en stor roll i mer än 90 procent av antalet olyckor; det antalet måste och kan minskas. TVM-försäkring har engagerat sig för transportsäkerhet i decennier. NK Safest Driver är en del av TVM Awards, ett initiativ från TVM för att skapa mer medvetenhet bland alla trafikanter för trafiksäkerhet och samtidigt visa uppskattning för holländska yrkesförare.

Helene Hendriks

TV-personligheten Hélène Hendriks har varit ambassadör för TVM Awards från starten. Hon presenterar även finaldagen den 1 oktober. Förutom den idrottsliga äran kommer vinnaren av Dutch Safest Driver Championship naturligtvis att vinna TVM-priset i brons. Dessutom kommer de 10 bästa vinna ett besök på Volvo Lastvagnars fabrik i Göteborg.

TVM Awards stöds av ett antal inblandade partners:

Volvo Lastvagnar Nederländerna, JobTrans, Veilig Verkeer Nederland, Van Eijck, Sector Institute Transport and Logistics, Continental, Bumper, ANWB och Eye Wish.

Hélène Hendriks har varit knuten till TVM Awards som ambassadör från starten.
Relaterade artiklar:
pip
Utskriftsvänlig, PDF och e-post