Utskriftsvänlig, PDF och e-post
Pitane bild

Eftersom BOVAG-entreprenörer ställs inför stora utmaningar i energiomställningen, på väg mot klimatneutral flytt och affärer, startar BOVAG plattformen www.bovagenergie.nl. Med information, råd, verktyg, produkter och tjänster. BOVAG-medlemmar står vid baren för att delta i energiomställningen. Hur företag ska och kan hantera energi förändras snabbt. Deras produkter och tjänster får en (extra) energikomponent på grund av ökningen av elektriska transporter; deras energiförbrukning för den egna verksamheten växer eller förändras och det börjar bli intressant att själv generera och lagra energi eller till och med sälja den. 

Dessutom ställer lagar och förordningar nya krav på sektorer, företag och transportmedel. Tänk på klimatavtalet, Corporate Sustainability Due Diligence (CSDD) och obligatorisk rapportering av Sustainable Finance Disclosure Regulation (SFDR) och Zero Emission city logistics. Och samtidigt måste företag hantera skyhöga energipriser och ett fullt elnät, vilket gör det svårt eller omöjligt att återkoppla och neka storanvändare uppkopplingen. 

Övergång

Allt detta gör inte att göra affärer lättare. Entreprenörer måste ta itu med saker som de aldrig har haft att göra med tidigare. Sedan i år har antalet medlemmar som ber BOVAG om hjälp med hänsyn till hållbarhet, stigande energipriser, energikontrakt, laddstationer och nätstockningar ökat markant. Och det är därför BOVAG vill hjälpa sina medlemmar i denna omställning.  

Op www.bovagenergie.nl Det finns flera verktyg som hjälper dig att fatta affärsbeslut. Överväg i första hand ett verktyg som hjälper till att svara på frågan: Hur många laddstationer behöver jag och hur går jag tillväga? Och svaret på frågan: Hur hittar jag i skogen av bidragssystem? Fler verktyg kommer att följa. 

Läs också  Cykeldelning: G-sport Flanders siktar på 75.000 2026 cyklister med funktionsnedsättning år XNUMX

Betongprodukter

Via BOVAGenergie.nl har medlemmar dessutom tillgång till konkreta produkter och tjänster som hjälper till att minska deras energikostnader. Till exempel en oberoende energiexpert som kommer för att göra en energiskanning på plats eller en lösning för att lagra egengenererad energi i ett lokalt batteri. Men även oberoende rådgivning kring subventioner, finansiering och försäkringar, hjälp med val, installation och försäkring av solpaneler; prisvärt köp av LED-belysning, värmepaneler och laddstationer; och i sinom tid en (egen) "energimarknadsplats" för BOVAG-medlemmar som gemensamt genererar, lagrar och distribuerar energi till varandra och på andra håll, enligt BOVAG.

"Det du ser här är verkligen BOVAG 2.0. Vi hjälper medlemmar att reagera på fluktuerande energipriser och omfamna energiomställningen. Vi hjälper till att spara energi, att balansera elnätet och att generera och återföra energi inom vår egen "energipool", så att pengarna stannar inom branschen och vi tar det första steget mot CO2-neutral verksamhet och generering av tillräckligt med grön energi."