DVDP bredd=

Europa
KLM kommer att lägga till destinationerna Nantes, Aarhus och Katowice till sitt europeiska nätverk. Från den 29 oktober 2022 kommer Nantes att serveras två gånger om dagen och Aarhus och Katowice en gång om dagen. Nytt i det europeiska nätverket är också Rovaniemi (Finland), dit KLM flyger en gång i veckan från 3 december 2022 till 25 mars 2023. Dessutom kommer KLM att skala upp antalet flyg till Teeside, Humberside, Cardiff, Southampton (Storbritannien) och Graz (Österrike). Slutligen kommer Neapel (Italien) och Split (Kroatien) båda att serveras dagligen. Detta är nytt på vintern men en fortsättning på sommartidtabellen.

Nordamerika
Totalt kommer KLM att flyga till nitton destinationer i Nordamerika (Kanada, USA, Mexiko) i vinter, vilket står för 11 procent fler platser jämfört med 2019. Till exempel kommer KLM att flyga till Los Angeles tio gånger i veckan i vinter, vilket motsvarar till tre extraflygningar per vecka jämfört med förra vintern. Austindestinationen, som startade i somras, kommer att fortsätta. Cancún (Mexiko) är en vinterdestination som KLM introducerade 2021 och kommer att erbjuda även i år.

KLM:s nya Premium Comfort-klass kan bokas i vinter till olika destinationer i USA och Kanada. I den här klassen, som ligger någonstans mellan Economy Class och World Business Class, upplever kunderna ett nytt KLM-servicekoncept i en separat kabin med bekväma säten och gott om benutrymme.

Karibien och Surinam
Till Karibien (särskilt Antillerna) har antalet platser ökat med mer än 20 % i vinter jämfört med 2019. KLM kommer till exempel att erbjuda Curaçao minst tio gånger i veckan, med två flyg om dagen under julen. På flygningen till Aruba i kombination med Bonaire kommer KLM dagligen att använda det största flygplanet i sin flotta, Boeing 777-300ER (408 platser). Liksom vintern 2021 kommer KLM även att erbjuda flyg till Bridgetown (Barbados) och Port of Spain (Trinidad & Tobago) denna säsong.

Zuid-Amerika
Antalet tillgängliga platser på flyg till Sydamerika kommer att öka med 6 % i vinter jämfört med förra året. KLM flyger dagligen till Argentina, Brasilien, Chile, Colombia och Peru. Costa Rica flygs fyra gånger i veckan. KLM kommer att genomföra fem flygningar i veckan till Paramaribo, även med Boeing 777-300ER. KLM kommer också att kombinera Buenos Aires (Argentina) med Santiago de Chile (Chile) igen.

Afrika
KLM introducerar tre extraflygningar i veckan till Kapstaden, Sydafrika. Utöver det dagliga dagflyget kan kunderna nu även välja nattflyg tre gånger i veckan. Passagerare kan även flyga till Zanzibar på vintern i kombination med Dar es Salaam (båda Tanzania). Det är allt mer möjligt att boka KLM:s nya Premium Comfort-klass på flyg till Nairobi och Dar es Salaam. Inom en snar framtid kommer KLM att utrusta fler och fler långdistansflygplan med denna nya produkt, med början med Boeing 787 Dreamliners.

Asien
Antalet lediga platser till Asien har ökat med inte mindre än 50 % jämfört med förra året. Detta beror på att ett stort antal sydostasiatiska destinationer har öppnat igen sina dörrar för utländska besökare. Flyg till/från Tokyo Narita kommer att fungera nonstop igen i vinter. KLM kommer dock att fortsätta flyga via en omväg, eftersom det ryska luftrummet är stängt.

Flyg till Kuala Lumpur (Malaysia), som fortsätter till Jakarta (Indonesien), kommer också att gå direkt i vinter, snarare än via Singapore. Förra sommaren återupptog KLM flygningarna till Bangalore (Indien). Dessa flygningar kommer att fortsätta i vinter. Flyg till Kina är för närvarande begränsade. KLM kommer att flyga till Shanghai/Hangzhou tre gånger i veckan i vinter med en mellanlandning i Seoul Incheon, enligt flygbolag.

Bild ovan: NextNewMedia/ Shutterstock.com.

Utskriftsvänlig, PDF och e-post