DVDP bredd=

Kanalbyar som Rieme, Kerkbrugge, Langerbrugge och Doornzele kan därmed bli mer tillgängliga.

Den stora frågan är om vi snart också kommer att åka med en vattenbuss i Gents kanalzon, men om det är upp till Lydia Peeters kan denna tanke bli verklighet. ”Jag håller redan på att utarbeta en förstudie för passagerartransporter i Gents kanalzon. Transport på vatten är nu ett viktigt alternativ till bilen, säger Lydia Peeters.

Kanalbyar som Rieme, Kerkbrugge, Langerbrugge och Doornzele kan därmed bli mer tillgängliga och bli av med sin transportfattigdom. Ungdomsavdelningen för Gent N-VA lanserade en uppmaning till en "vattenbuss" för att segla i Gents hamn. Senapen kommer från Antwerpen. Där har en vattenbuss seglat fram och tillbaka på Scheldt i flera år.

"Om vi ​​skulle få en budget från Flandern skulle vi naturligtvis vara mycket nöjda."

Kalenderpaket

Det framgår tydligt i hennes tweet idag att Peeters, flamländsk minister för rörlighet och offentliga arbeten och titelinnehavande borgmästare Dilsen-Stokkem, omfamnar idén till vattenbussen. Hamnrådmannen Sofie Bracke (Open VLD) meddelade också att en förstudie pågår hos den flamländska mobilitetsministern Lydia Peeters. Enligt Peeters är vattenbussen viktig i samband med ”modal shift” och hållbart resande”.  

Relaterade artiklar:
Lydia Peeters - flamländsk minister för rörlighet och offentliga arbeten
Kalenderpaket
Läs också  Öppet brev för att stoppa hornterror på E17
Utskriftsvänlig, PDF och e-post