Om företag måste sälja under kostnad i månader går det fel.

No matter visar mer träffande hur politiskt Haag har drivit bort från folket. Uppenbarligen kring Binnenhof var de inte intresserade av saker som verkligen berör holländarna, som att betala energiräkningen eller stänga företag eftersom den hårt arbetande bagaren inte längre har råd med elen. Och hur är det med bristen på välbetalda medarbetare så att studentskjuts kan genomföras igen och säkerheten på Schiphol är i ordning igen? Faktum är att alltför många politiker är upptagna av sig själva så att de verkliga problemen inte syns. Och det du inte ser finns inte där.

prioriteringar

Medan transporten av utsatta elever regelbundet kommer till korta är prioriteringen skakig på alla håll och det finns ingen stor chans till förbättring. När jag skriver den här artikeln hör jag en kvinna ropa "Jag orkar inte längre!" i bakgrunden på tv. Långt borta från Binnenhof måste hon desperat klara sig för att klara slutet av månaden. 

Khadija Arib var tvungen att ta reda på det från tidningen. Hur tänker du? Medan landet brinner och inflationen spiralerar utom kontroll, kommer vi att undersöka uppförandet av en före detta talman i kammaren som har varit borta i ett och ett halvt år. Gränsöverskridande beteende från den holländska politikens sida är det minsta man kan säga om denna fråga. 

(Texten fortsätter under bilden)
Vera Bergkamp - D66

Khadija Arib förlorade tidigare sitt ordförandeskap i kammaren förra året till Vera Bergkamp. Den eldiga tanten Arib med obestridda egenskaper som talman i kammaren har nu blivit föremål för den svage ordföranden Bergkamp. Som om det inte finns något bättre att göra politiskt! Baserat på anonyma klickbrev får den all uppmärksamhet i vår riksdag. Att nu forska om någon som varit borta i ett och ett halvt år präglar också de prioriteringar som politikerna i Haag ställer upp.

Läs också  Den holländska regeringens delegation till VM i Qatar

"Barn som lämnar huset utan frukost och föräldrar som inte längre vet hur de ska klara sig på grund av de höjda energipriserna. Det är obehagligt. Det kanske politikerna i Haag kan ta till sig?"

Företag kan inte längre absorbera kostnaderna och måste skala ner. Holländska HAK BV, en del av KDV-koncernen och ägs av den ryske entreprenören Denis Shtengelov, kommer att lägga ner produktionen i sex veckor från januari. Med nuvarande energipriser är det inte möjligt att fortsätta producera på vintern. Glasburkarna med äppelmos, ärtor och bruna bönor från HAK kan vara cirka 30 % dyrare. Inte för att det senare är ett bekymmer, eftersom det finns gott om billigare alternativ. Att stänga HAK-fabrikerna kan vara ett bra tillfälle för dem att också tänka på hållbarhet.

Om företag måste sälja under kostnad i månader går det fel. Vi ser klimat och hållbarhet som högsta prioritet. Det råder föga tvivel om vikten av klimatförändringar och omställningen till mer hållbara sätt att arbeta och leva. Ändå måste regeringen prioritera köpkraften och se klimatet som något mindre viktigt den kommande perioden. Se till att holländarna tar sig igenom vintern. 

Relaterade artiklar:
App Stores
Utskriftsvänlig, PDF och e-post