DVDP bredd=

Heijmans vann anbudet tack vare det bästa förhållandet mellan pris och kvalitet, som fick högt betyg på samarbete, föreslagen projektorganisation och tillvägagångssätt.

Eindhoven Airport har valt Heijmans som entreprenör för utbyggnaden av den befintliga passagerarterminalen på Eindhoven Airport. Den preliminära utmärkelsen från den andra flygplatsen i Nederländerna blev nyligen slutgiltig.

Heijmans vann anbudet tack vare det bästa förhållandet mellan pris och kvalitet, som fick högt betyg på samarbete, föreslagen projektorganisation och tillvägagångssätt. Anbudet har ett förväntat kontraktsvärde på över 30 miljoner euro.

Mer komfort för samma passagerarvolym

Utbyggnaden kommer att ge mer komfort för resenärer och anställda eftersom det snart kommer att finnas mer utrymme för flygplatsprocesser och tjänster. Flygplatsen bygger ut terminalen eftersom den är för liten. Terminalen byggs för 5 miljoner passagerare per år. 2019 (pre-corona) hade flygplatsen 6,7 miljoner passagerare. Flygplatsen räknar med att återgå till den nivån.

(Texten fortsätter under bilden)
Eindhoven Airport har valt Heijmans som entreprenör för utbyggnaden av den befintliga passagerarterminalen på Eindhoven Airport.

Arbetet avser utbyggnad av terminalen inklusive bagagehanteringsområdet, de interna renoveringarna i avgångshallen och utbyggnaden av mottagningshallen. Totalt handlar det om cirka 10.000 2 m26.000 ytterligare terminalyta. Den nuvarande terminalen är cirka XNUMX XNUMX kvadratmeter.

Design, planering och fasning

Den slutliga designen kommer att vara klar under första kvartalet 2023. Byggstart kommer i slutet av 2023. Utbyggnaden ska vara klar under andra halvåret 2025. Delar av den tas redan i bruk i etapper.

Mål och ambitioner

Eindhoven Airport finner den nuvarande terminalen för liten för att erbjuda sina resenärer den önskade kvaliteten och komforten. Eindhoven Airport har också ambitionen att vara CO2-neutral till år 2030. Heijmans ger substans åt detta genom att bidra med kunskap och expertis från designfasen som byggteampartner om hur arkitektens design kan förverkligas tekniskt och hållbart och hur byggandet kan integreras i den normala operativa verksamheten på Eindhovens flygplats, enligt byggföretag.

Mittfoto: Heijmans bildbank.

Relaterade artiklar:
pip
Utskriftsvänlig, PDF och e-post