Pitane bild

Mer än två tredjedelar av eleverna använder dessa elevlinjer.

Provinsen Norra Brabant arbetar med ett nytt anbud för kollektivtrafiken mellan 2025 och 2035. I det aktuella utkastet till kravprogram kommer en stor del av skolvägarna till Curio Prinsentuin Andel att raderas. Mer än två tredjedelar av eleverna använder dessa elevlinjer och av den anledningen bl.a petition börja.

Kommunfullmäktige och Curios skolstyrelse är mycket oroade över denna utveckling. Initiativtagarna till uppropet menar att provinsen inte tillräckligt inser vad skollinjernas försvinnande till Curio Prinsentuin Andel innebär. Dessutom erbjuds inget rimligt transportalternativ och genom att avveckla busslinjerna kommer en stor grupp elever från ett stort område inklusive Dongen, Oosterhout, Raamsdonksveer och Waalwijk att förvägras möjligheten att uppleva en mycket trevlig gymnasietid på denna skola.

"En elev måste göra ett val vilken skola som passar honom eller henne. Inte om en skola är tillgänglig eller inte."

Att ta bort linjerna innebär att elever i framtiden inte längre kommer att kunna resa säkert till Curio Prinsentuin Andel för att följa den utbildning de väljer. Eleverna, föräldrar/vårdnadshavare, personal och andra intressenter i Curio Prince Garden Andel School begär därför att landskapet underhåller skollinjerna till Curio Prince Garden Andel.

VMBO-skolan har gett bra utbildning till alla elever från BB, KB och GL/TL-banan i flera år. Förutom ett paket med allmänna, praktiska och valbara från olika sektorer erbjuder klubben även lärare här med en enorm omsorgskomponent. Eleverna får hjälp inom områdena dyslexi, studiefärdigheter och social-emotionella problem. Förutom Curios starka protest mot provinsen samarbetar skolan även med Altena kommun, vilket tyder på att konsekvenserna är oacceptabla.

Läs också  Munckhof vinner stor upphandling i Mellersta Brabant

Andel

Andel är en by i provinsen Norra Brabant, i regionen Västra Brabant, och inom den i regionen Land van Heusden och Altena, kommun Altena. Det var en självständig kommun till 1972. 1973 överförd till Woudrichems kommun, 2019 överförd till Altena kommun. Populärt har Andel kallats Ael i många år, för att uttalas Eèl.

Relaterade artiklar:
VMBO-skolan har gett bra utbildning till alla elever från BB, KB och GL/TL-banan i flera år.
Flygplatstransport
Utskriftsvänlig, PDF och e-post