DVDP bredd=

Den passion med vilken reseassistenten i Utrecht Central hjälpte en resenär fångade min uppmärksamhet.

Reseassistenten tar personer med funktionsnedsättning till buss-, spårvagns- eller tunnelbanehållplatsen, den officiella taxistationen eller till tåget på stationen. Alla är välkomna till NS, även personer med funktionsnedsättning. NS ser det som viktigt att erbjuda kunder med funktionsnedsättning en likvärdig resa.

Reser du med en fysisk funktionsnedsättning och behöver du hjälp med på-, om- och avstigning? Eller har du en synnedsättning och behöver någon som guidar dig genom stationen? Då kan du använda NS Resehjälp gratis.

Alla historier om NS nuförtiden är inte negativa. Den passion med vilken reseassistenten i Utrecht Central hjälpte en resenär fångade min uppmärksamhet. Även om du har en funktionsnedsättning vill NS att du ska åka tåg så smidigt som möjligt. Och det är tyvärr inte alltid möjligt just nu, så extra uppmärksamhet är nödvändig.

aan de slagg

Som reseassistent erbjuder du till exempel hjälp med att få resenärer i rullstol eller skoter att gå ombord eller av. Det gör du med hjälp av en bro eller ramp (som resenärer kan använda för att köra in eller ut ur tåget). Men det kan också hända att man hjälper en resenär med synnedsättning att hitta på stationen. Om det tilltalar dig, gå då aan de slagg på NS.

NS-anställda är verkligen ledsna att höra att personer med funktionsnedsättning känner sig missgynnade. En situation som just nu orsakas av personalbrist, överfulla tåg under rusningstid och inställda åk. I teorin lägger NS bud på cirka 160 stationer resehjälp och hyr även in reseassistenter på deltid genom externa parter. Men de brottas också med personalbrist lika hårt som NS.

Läs också  Popularity fat bike kräver strängare regler
(Texten fortsätter under bilden)
NS-anställda är verkligen ledsna att höra att personer med funktionsnedsättning känner sig missgynnade.

Eftersom det ofta är krångligt att organisera en resa för personer med funktionsnedsättning, reser de tyvärr inte längre med tåg. Sedan 2016 gäller FN:s handikappkonvention även i Nederländerna. Där anges att regeringen ska vidta alla möjliga åtgärder för att garantera den personliga rörligheten för personer med funktionsnedsättning.

Relaterade artiklar:
Kalenderpaket
Utskriftsvänlig, PDF och e-post