Pitane bild

Rijkswaterstaat rapporterar att nästan varje vecka förra året föll en barriär vid en bro eller sluss på grund av ouppmärksamhet från fotgängare, bilister eller vattenvägsanvändare.

Nederländerna är ett vattenrikt land och har därför många diken, kanaler, kanaler, bäckar och floder. Broarna i Nederländerna spelar en viktig roll i huvudvägnätet i Nederländerna och de ser till att vi i Nederländerna är anslutna till varandra. Rijkswaterstaat hanterar totalt 1143 olika broar och sköter underhållet av dem. Rijkswaterstaat-operatörer är på jobbet överallt i vårt land. Varje dag säkerställer dessa personer ett säkert och bra flöde genom dammet, slussen eller under bron. De driver slussarna och broarna i vårt land med hjälp av kameror och smarta digitala system. Detta pågår dag och natt. Cirka 440 operatörer arbetar på Rijkswaterstaat.

”Det handlar om allas säkerhet. Du ser oss normalt inte. Men jag använder också slussen eller bron för din säkerhet. Jag har kontroll över hela processen, förutom om du bestämmer dig för att stanna före bommen eller accelerera snabbt. Man blir rädd när något sådant här händer. Du har följt allt enligt de korrekta processerna och ändå ser du att saker går fel. Du gör det då otroligt osäkert för alla inblandade parter. Och inte nog med det, det medför också nödvändiga kostnader. Jag har det bästa jobbet i Nederländerna och jag är stolt över att arbeta med lite extra säkerhet. Jag gör allt för det. Därför vill jag också uppmuntra folk att vänta den extra minuten. Njut av den vackra utsikten. Det gör jag också".

(Texten fortsätter under bilden)
Rijkswaterstaat-operatörer är på jobbet överallt i vårt land. De driver slussarna och broarna i vårt land med hjälp av kameror och smarta digitala system.

Rijkswaterstaat rapporterar att nästan varje vecka förra året föll en barriär vid en bro eller sluss på grund av ouppmärksamhet från fotgängare, bilister eller vattenvägsanvändare. Förra året sattes 51 bommar ut på broar och slussar. Den där bilisten som snabbt accelererar för att han tror att han bara hinner innan bron öppnas. Eller den där skoterföraren som själv böjer sig under den medan hans kompis som satt på baksidan fastnade bakom bommen. Den här typen av scener säkerställer det Rijkswaterstaat uppmanar trafikanter och farleder att vara extra uppmärksamma vid broar och slussar. Tillsammans kan vi säkerställa mer säkerhet vid broar och slussar.

Bild ovan: Menno van der Haven/Shutterstock.com.

Mittfoto: 365 Focus Photography/ Shutterstock.com.

Relaterade artiklar:
Kalenderpaket
Utskriftsvänlig, PDF och e-post