Utskriftsvänlig, PDF och e-post

Piloten syftar till att testa om mjukvaran är optimalt anpassad till behoven hos dial-a-bus-användare.

Pilotprojektet för kraftverket Hoppin har startat som en del av den gradvisa utbyggnaden av grundläggande tillgänglighet: från och med den 29 november kan alla som vill boka en dial-a-bus-tjänst i dial-a-bus-området i Klein -Brabant (Puurs – Sint-Amands) kan ringa Hoppins kraftstation eller göra en bokning via Hoppin-appen. Hoppincentralen gör sedan schemat för de nödvändiga dial-a-bus-resorna baserat på de begärda bokningarna.

De pålitliga, nuvarande dial-a-bussarna ('flexbus') och chaufförerna kommer att fortsätta tillhandahålla transporter. Tillsammans med piloten vill De Lijn och VIA, operatören av kraftverket Hoppin, testa om programvaran från VIA är optimalt anpassad till behoven hos dial-a-bus-användarna och om planeringen av dial-a-bus-resorna löper smidigt. Starten av detta pilotprojekt gör nu även den stegvisa utbyggnaden av grundläggande tillgänglighet synlig i fält.

För resor från den 29 november kan användare av ring-a-buss Klein-Brabant boka sin resa på Hoppincentrale. Hoppincentralen kommer att vara tillgänglig från 15 november. Resenärer ringer gratisnumret till Hoppincentralen eller bokar via Hoppin-appen. Bokningar kan göras från en månad i förväg till en halvtimme före avgång per telefon, och upp till 24 timmar i förväg via appen.

Vid bokning väljer resenären hållplats och tidpunkt han vill anlända eller avgå. Direkt efter bokningen får resenären en bekräftelse med ett tidsfönster på 30 minuter runt begärd tid. En timme innan resan får resenären bekräftelse på sin exakta upphämtningstid via sms, telefon eller appen. Du kan följa din dial-a-buss resa live via appen.

Endast bokningen och schemaläggningen av dial-a-bussarna kommer att ändras. Kunder hämtas av sin betrodda förare vid sin betrodda hållplats. De Lijns priser och prenumerationer förblir också giltiga.

Hoppin kraftverk

Användaren bokar sin flextransport på Hoppincentralen. Börsen sköter även leverantörerna av flexibla transporter. Piloten där Hoppincentralen tar över reservationerna och planeringen för dial-a-bus från Klein-Brabant är ett första, konkret steg i utvecklingen av flexibla transporter. Grundförordningen om tillgänglighet tillhandahåller ett skiktat, effektivt och efterfrågestyrt mobilitetssystem med enkla tjänster för resenären. Där efterfrågan är hög stärks utbudet i ett tvärbundet nätverk av kärnnät och ytterligare nätverk. För för- och efterprocesserna och där efterfrågan är låg sker anpassning via flexibla transporter (skräddarsydda transporter) och med användning av delsystem.

Grundtillgängligheten genomförs i etapper från och med 1 januari 2023: ändringar kommer att göras i utbudet två gånger per år utifrån de planer som redan är godkända. Justeringarna för början av 2023 diskuteras för närvarande med berörda lokala myndigheter. Det är begränsade anpassningar av De Lijns eget nät, utan koppling till flextransport.

Hoppincentralen kan nås för frågor eller bokningar på 0800 12 212`

foto: presstjänst De Lijn

De Lijn är det flamländska statliga företaget som tillhandahåller kollektivtrafik med buss och spårvagn i Flandern.
Relaterade artiklar:
Kalenderpaket