DVDP bredd=

Atilay Uslu befarar att kapaciteten fortfarande måste skäras ner på Schiphol under majlovet och sommaren på grund av säkerhetsbristen.

Researrangören Corendon ingriper igen på hemmabasen Schiphol. Kaoset och de högre kostnaderna för Schiphol säkerställer att semesterjättens eget flygbolag blir mycket större i Bryssel nästa säsong. I Belgien kommer Corendon nästan att fördubblas till 260.000 230.000 platser nästa säsong, medan kapaciteten på Schiphol minskar till XNUMX XNUMX. 

Schiphol brottas med stor personalbrist, vilket gör att tillväxt för flygbolagen inte längre är möjlig. Semester bokas för närvarande i stort och det enda sättet att tillgodose tillväxten är att flytta till andra flygplatser i Belgien och Tyskland. Från våren 2023 kommer fyra Corendon Airlines flygplan att vara stationerade på Bryssels flygplats.

"Detta beror främst på kaoset på Schiphol," sa VD Atilay Uslu till The Telegraf. Han befarar att kapaciteten fortfarande måste skäras ner på Schiphol under majlovet och sommaren på grund av bristen på ordningsvakter och andra personalproblem, som till exempel vid Marechaussee. "Vi kan erbjuda människor en viss semester i Bryssel."

Dessutom är det billigare att flyga från Belgien, eftersom priserna på Schiphol har stigit här och flygskatten har tredubblats. Det är anmärkningsvärt att Corendons vd hyllar Bryssel som ett billigt resmål. Vd:n för Ryanair har nyligen minskat kapaciteten från Bryssel kraftigt, just för att Bryssels flygplats enligt honom är alldeles för dyr. I Nederländerna passagerare 26 euro extra skatter. I Belgien ligger flygskatten, beroende på destination, på mellan 2 och 10 euro.

Läs också  Vanderlande kommer att utveckla ett nytt bagagesystem på Schiphol

hävdar

På grund av Schiphols policy har flygplatsen fallit i unåde hos många resenärer och företag. Anspråk från reseorganisationer och flygbolag hör till ordningen. Relationen mellan Schiphol och resebranschen är i en svår situation. Enligt direktör Frank Oostdam av ANVR ett krav på den totala skadan inklusive omsättningsbortfall är inte realistiskt. Paraplyorganisationen ANVR bygger på den påvisbara skada som företagen lidit. Det beloppet uppgår till hundratals miljoner euro.

Relaterade artiklar:
De som bor nedanför de stora floderna och vill åka på semester med Corendon kommer från och med nu att hamna i Bryssel.
pip
Utskriftsvänlig, PDF och e-post