GRP bredd=

Routebureau Utrecht kommer att överföras till provinsen Utrecht i sin nuvarande form från 2023.

Från och med den 1 januari 2023 kommer provinsen Utrecht och 26 kommuner i Utrecht att förnya samarbetet i Routebureau Utrecht för förvaltning och underhåll, utveckling, informationsförsörjning och marknadsföring för fritidscyklings-, gång- och seglingslederna i provinsen Utrecht. Routebureau Utrecht kommer att överföras till provinsen Utrecht i sin nuvarande form från 2023.

Ruttkontor Utrecht

Sedan 2018 har Routebureau Utrecht varit den centrala kontaktpunkten för "ruttrelaterad rekreation" i provinsen Utrecht. Med fokus på kvalitet, enhetlighet och tillgänglighet av rutter, hanterar Routebureau Utrecht de skyltade rekreationsvägnäten, inklusive cykelvägsnätet med cykelkorsningar och de skyltade gångvägsnäten. Routebureau Utrecht är en koppling mellan provinsen, kommuner, ruttutvecklare, terrängförvaltningsorganisationer, fastighetsägare, marknadsföringsorganisationer och parter som är involverade i rekreationsrutter.

(Texten fortsätter under bilden)
Administratörer för kommunerna och provinsen Utrecht bekräftar samarbetet i Routebureau Utrecht.

Ny organisation

Under de senaste åren har Routebureau Utrecht varit en operativ del av Recreatie Midden-Nederland, som också är den verkställande organisationen för rekreationsnämnderna. I samband med den förestående nedläggningen av RMN har man eftersträvat en ny organisationsform, där samarbetet mellan landskap och kommuner förblir jämställt och Ruttkontoret fortsätter att fungera utifrån samma identitet. Från och med den 1 januari 2023 kommer Routebureau Utrecht, i sin nuvarande form, att placeras i provinsen Utrecht.

Bekräftelse av samarbete

Under det administrativa samrådet den 25 november 2022 undertecknades det förnyade avtalet av innehavarna av rekreationsportföljen i alla kommuner och av ställföreträdaren Rob van Muilekom i provinsen Utrecht. Med detta bekräftar de samarbetet inom rekreationsvägar och ruttnäten för cykling, gång och båtliv i provinsen Utrecht garanterat i många år framöver.

Relaterade artiklar:
Taxi papper
Utskriftsvänlig, PDF och e-post