DVDP bredd=

Ett innovativt och roligt sätt att attrahera nya talanger.

Med Big Data Challenge för IT-proffs vill De Lijn väcka intresset hos potentiella framtida kandidater. Från 15 september till 18 november kunde unga och erfarna yrkesverksamma, studenter eller De Lijn-anställda delta i en onlinetävling och vinna fina priser. Ett innovativt och roligt sätt att attrahera nya talanger.

De Lijn är det flamländska regeringsföretaget som tillhandahåller kollektivtrafik med buss och spårvagn i Flandern. Cirka 3,5 miljoner människor använder De Lijns tjänster en eller flera gånger om året. För sin verksamhet får transportföretaget bidrag från den flamländska regionen, huvudägaren. Biljettförsäljning är den andra inkomstkällan.

De Lijn

De Lijn-nätverket har cirka 1 000 linjer och 36 000 stopp. Sammantaget gör bussarna och spårvagnarna cirka 11 miljoner resor per år. Den egna flottan består av 2 bussar och 250 spårvagnar. De privata företagen som kör för De Lijn har också egna bussar. De står för hälften av busskilometerna.

Med nästan 8 anställda är De Lijn en av de största arbetsgivarna i landet. De privata operatörerna sysselsätter också mer än 000 personer. Som huvudägare i delade cyklar, Blue-bike, De Lijn främjar och stöder kombimobilitet. Under den sista delen av resan kan resenärer kombinera en buss- eller spårvagnsresa med en delad cykel.

bilder: presstjänst De Lijn

Big Data Challenge De Lijn
Kalenderpaket
Läs också  De Lijn beställer elbussar från VDL för Spartacus-projektet
Utskriftsvänlig, PDF och e-post