DVDP bredd=

Systemet startar från januari 2023 och pågår fram till sommarlovet.

Rotterdam ger föräldrar som väljer bort Trevvels elevskjutspengar för att själva ordna transport. Föräldrar till barn som bor mer än 13 kilometer från skolan får ett bidrag på 38 cent per kilometer. Enligt Trevvel orsakades problemen med studenttransporter som startade före sommaren av bristen på förare, men rådmannen Ronald Buijt (Leefbaar Rotterdam) tror att det ligger mer bakom det.

Rotterdams kommun vill erbjuda personer som kan ordna detta och som själva kan ta sitt barn till skolan, en ersättning på 5 euro per resa. Detta är också möjligt om flera personer bor i ett kvarter och gemensamt kan ordna transport. Då är erbjudandet extra attraktivt, enligt rådmannen. Enligt Buijt kan föräldrar komma överens på jobbet att de kommer en timme senare och tar med sitt barn till skolan först.

”Jag håller på med ett förslag till folk där det har hänt flera gånger att det någon gång kommer en punkt där vi som kommun säger: nu är det gjort, nu ska ni bara få rätten att göra det på själva ögonblicket. ordna med."

Sådana åtgärder bör minska trycket på transporter och kan göra det attraktivt för ett antal personer att ordna det själva. Det gäller uppenbarligen inte alla, för annars hade de gjort det här för länge sedan. Fullmäktige bad om andra åtgärder och meningen var att personer vars skåpbil inte kommer kan ordna alternativa transporter själva genom ett annat taxibolag. Buijts föreslagna schema inkluderar inte detta schema.

Rådmannen hoppas att detta inte ska gälla särskilt många och anger att de kommer att diskutera detta med sin kund (Trevvel) hur de ska lösa det. "Självklart, som Rotterdam kommer vi inte att betala för det", avslutar Buijt. Efter jullovet hoppas rådmannen kunna berätta mer om resekostnadsupplägget, han lämnade det regionala offentliga TV-bolaget  Rhens mynning känna till.

Relaterade artiklar:
Trevvel Rotterdam - studenttransport
Kalenderpaket
Utskriftsvänlig, PDF och e-post