DVDP bredd=

Om elevraderna tas bort kan skolan stänga sina dörrar.

Eleverna på Curio Prinsentuin i Andel har satt alla sina förhoppningar till vice Suzanne Otters (VVD). Ungefär två tusen personer som inte håller med provinsen, eftersom den vill skrota de särskilda studentbusslinjerna från mitten av 2025, har skrivit på en upprop.

Provinsen Norra Brabant arbetar med en ny upphandling av kollektivtrafiken mellan 2025 och 2035. I det nuvarande utkastet till kravprogram kommer en stor del av skollinjerna till Curio Prinsentuin Andel att skrotas. Skolans elever, föräldrar och personal startade ett signaturkampanj att behålla skolskjutsarna.

Kommunfullmäktige och Curios skolstyrelse är mycket oroade över denna utveckling. Initiativtagarna till uppropet menar att provinsen inte tillräckligt inser vad skollinjernas försvinnande till Curio Prinsentuin Andel innebär. Dessutom erbjuds inget rimligt transportalternativ och genom att avveckla busslinjerna kommer en stor grupp elever från ett stort område inklusive Dongen, Oosterhout, Raamsdonksveer och Waalwijk att förvägras möjligheten att uppleva en mycket trevlig gymnasietid på denna skola.

— Vi har 623 elever, varav inte mindre än 454 kommer till skolan med buss.

(Texten fortsätter under bilden)
Curio Princes Garden Andel

Att ta bort linjerna innebär att elever i framtiden inte längre kommer att kunna resa säkert till Curio Prinsentuin Andel för att följa den utbildning de väljer. Eleverna, föräldrar/vårdnadshavare, personal och andra intressenter i Curio Prince Garden Andel School begär därför att landskapet underhåller skollinjerna till Curio Prince Garden Andel.

Läs också  Nya strejker inom vård och elevskjuts ej uteslutna

Biträdande Suzanne Otters-Bruijnen (VVD) har portföljen Mobilitet, Organisation och europeiska program. De Vughtse (50) efterträdde Christophe van der Maat som hade åkt till Haag. VMBO-skolan har gett bra utbildning till alla elever från BB, KB och GL / TL inlärningsväg i flera år. Andel är en by i provinsen Norra Brabant, i regionen Västbrabant, och inom den i Land van Heusden och Altena-regionen, kommunen Altena. 

Relaterade artiklar:
Biträdande Suzanne Otters från VVD - fotograf: Marc Bolsius
Kalenderpaket
Utskriftsvänlig, PDF och e-post