Pitane bild

En tillgänglig lösning för taximarknaden i Flandern utan höga kostnader.

Eindhovens mjukvaruföretag Censys BV har levererat mjukvara och tjänster till flamländska taxiföretag i nästan 30 år. Nyligen lanserade företaget också en praktisk ny onlineportal för flamländska taxichaufförer. Från Roeselare till Anderlecht, eller Lommel till Oostende, taxibolag använder den användarvänliga programvaran på en iOS- eller Android-telefon. Programvaran uppfyller kravet på onlinedataregistrering som fastställts av regeringen (Chiron). 

De senaste veckorna har registreringarna ökat eftersom kollegor sinsemellan upptäckt att det holländska företaget även hjälper fransktalande förare att komma igång och guidar dem genom det administrativa krånglet för att få igång Chiron. Genom en bekväm anmälningsblankett är Chiron i drift inom en arbetsdag eller kan du först 30 dagar använda programvaran gratis.

Ingen dyr hårdvara eller surfplattor i taxin och framförallt bra vägledning under kopplingen med Chiron. Dessa är ungefär Censys BVs största tillgångar, som ett resultat av vilka de dagligen länkar nya företag över hela Flandern till regeringens databas Chiron.

Det centrala systemet som Pitane Mobility har lanserat på marknaden i Flandern gör en skrivare överflödig. Du har alltid tillgång till dina resor, flotta och annan data. Biljetten skickas automatiskt till kunden. Taxichauffören har en Pitane Driver-app på telefonen där turer kan bokas eller startas och stoppas. Elektroniska betalningar är möjliga och biljetten skickas, visas eller skrivs ut direkt till kunden.

De nya reglerna för taxichaufförer som är i kraft föreskriver att varje ny körkortsinnehavare måste vidarebefordra resedata i realtid till den flamländska regeringen (BVR 8 november 2019, art. 32 och 63). Varje taxiresa måste registreras elektroniskt strax före avgång och efter ankomst till Chiron, den centrala resedatabasen för individuellt betald passagerartransport som görs tillgänglig för detta ändamål hos den flamländska regeringen. 

Läs också  Taxichaufförer kommer snart att kunna prata nederländska flytande nu när tidsfristen har skjutits upp

Registreringen för anslutningen till API för den flamländska regeringens centrala databas för realtidsregistrering av individuella taxiresor, kallad Chiron, är separat från registreringen för nya tillstånd eller ett förarkort i den flamländska regeringens Centaurus-system.

För mer information se även https://www.vlaanderen.be/taxi
Läs också: GTL undersöker leverantörer av Chiron-kopplingar

Relaterade artiklar:
Taxi Bavo - Gent
Kalenderpaket
Utskriftsvänlig, PDF och e-post