DVDP bredd=

De viktigaste förändringarna i den nya tidtabellen är att mer än 30 % av tågen ska förlängas igen.

Tidtabellen för det nya året för de holländska järnvägarna kommer att justeras den 11 december. De viktigaste förändringarna i tidtabellen 2023 är att mer än 30 % av tågen ska förlängas igen. Ett tåg kommer också att gå var tionde minut mellan Eindhoven, Utrecht och Amsterdam från måndag till torsdag. Dessutom går två av de fyra Intercity-tågen mellan Deventer och Amersfoort Centraal till Amsterdam Centraal istället för Utrecht Centraal under rusningstid. Färre och kortare tåg kommer också att gå på ett antal tystare sträckor. Under lågtrafik går det bland annat färre tåg mellan Utrecht Central – Haag Central, mellan Schiphol-Lelystad, mellan Arnhem – Nijmegen och mellan Hoofddorp – Amsterdam Centra

”Det är klart att NS har färre passagerare. Dessutom reser de vid olika tidpunkter och NS kan köra färre tåg än innan corona. Det senaste året ledde det till tågstopp, besvikelse bland resenärer och överdrivet arbetstryck bland våra kollegor. Med tidtabellen för 2023 minskar vi chansen att tåg ställs in i sista minuten, vi ger fler platser där det behövs och vi ger kollegorna mer arbetsro. Det är vår nya bas. Och när det är i sin ordning kan vi gå framåt steg för steg."

(Texten fortsätter under bilden)
Holländarnas resbeteende har förändrats sedan corona, resenärer reser på olika dagar och tider och färre resenärer åker tåg än före corona.

Justeringarna av tidtabellen för 2023 bör säkerställa att fler platser finns tillgängliga. Holländarnas resbeteende har förändrats sedan corona, resenärer reser på olika dagar och tider och färre resenärer åker tåg än före corona. Enligt NS blir den nya tidtabellen mer tillförlitlig. Längre tåg används på hektiska helger, så att det blir 10 procent fler sittplatser. Det är färre resenärer på fredagar och därför går färre tåg. Från 27 december till 6 januari kör NS en semestertidtabell. Färre åker tåg under jullovet. De NS brottas fortfarande med personalbrist och har fortfarande fullt upp med att leta efter lösningar.

Läs också  Du kan även checka in och ut med betalkort hos NS
Relaterade artiklar:
Kalenderpaket
Utskriftsvänlig, PDF och e-post