DVDP bredd=

I princip finns serviceområden var 20:e km längs huvudvägnätet.

Ingen motorväg är mer trafikerad när det gäller godstransporter än A67. All godstrafik från Spanien, Frankrike, Belgien och Storbritannien måste använda A67 för att transitera gods till Tyskland eller högre länder. I princip finns serviceområden var 20:e km längs huvudvägnätet. 

stöld

Rastplatser för lastbilschaufförer verkar vara populära platser för brott. Enligt regeringen är A67 en relativt osäker väg. Motorvägen är i den holländska topp 5 när det gäller dödsolyckor. Det finns relativt många rear-end crossovers som är förknippade med korta in- och utfartsbanor. Detta är särskilt fallet nära Someren och Geldrop.

viloplatser

Hotell på väg längs motorväg A67 ligger i Eersel – Veldhoven – Eindhoven – Geldrop – Asten och Venlo. Men det är inte de platser där lastbilschaufförer övernattar. Lastbilschauffören använder ofta rastplatser. Här kan föraren tillfälligt avbryta sin resa för att vila, tanka, ta något att äta eller dricka, ringa ett telefonsamtal eller göra ett sanitetsstopp och inspektera lasten. Det är platser med faciliteter, såsom bensinstation, vägrestaurang eller platser där endast parkering är möjlig. 

säkrad

Dessa platser är dock inte lämpliga för en längre vistelse, till exempel en natt eller en helg. Lastbilschaufförer som vill vila en längre tid kan gå för att säkra privata parkeringsplatser nära motorvägen. Till skillnad från serviceområdena längs motorvägen är dessa parkeringar utrustade med faciliteter för förare som en restaurang, en dusch eller Wi-Fi. Dessutom är dessa säkrade parkeringsplatser, vilket minskar risken för laststöld.

Lastbilschaufförer byter ibland till en plats längs motorvägen, på en påfartsramp eller på den hårda axeln. Med trafiksäkerhet i åtanke leder dessa metoder till oönskade och till och med farliga situationer. För att säkerställa att alla lastbilschaufförer kan vila tryggt undersöker ministeriet för infrastruktur och vattenförvaltning, tillsammans med andra parter, sätt att uppmuntra till etablering av fler privata, säkrade parkeringsplatser längs det underliggande vägnätet.

Serviceytorna längs motorvägen erbjuder tillräcklig parkeringskapacitet för alla förare som vill vila en kortare tid. Eftersom många förare vistas på ett serviceområde under en längre tid blir serviceområdena överfulla.

Den holländska motorvägen A67 bildar den öst-västliga förbindelsen av A21/E34 Antwerpen via Turnhout på gränsen till provinsen Antwerpen i Belgien, via A2 Amsterdam från Liège (Liège)(B) nära Eindhoven, den A73 Nijmegen – Roermond nära Venlo till gränsen till Nordrhein-Westfalen (Nordrhein-Westfalen) i Tyskland och vidare via 40 Venlo – Duisburg (D) eller 61 Venlo – Hockenheim (D) till det tyska Ruhrområdet med städerna Düsseldorf och Köln (Köln).

Relaterade artiklar:
A67 nära Venlo
Utskriftsvänlig, PDF och e-post