GRP bredd=

I sin nya roll är Schellekens ansvarig för transformations- och hållbarhetsteamen för att möjliggöra ytterligare acceleration av företagets hållbarhetsarbete.

Från och med den 1 mars 2023 har Zita Schellekens utsetts till Senior Vice President Sustainability & Strategy för KLM. Detta är en ny roll inom KLM som är en del av Executive Committee. Schellekens har varit hållbarhetsdirektör på DSM de senaste två och ett halvt åren. Under den perioden investerade hon också tillsammans med tidigare DSM-vd:n Feike Sijbesma i innovativa, hållbara start-ups. Hon är medlem i Sustainability Advisory Board för Royal Schiphol Group.

”Holländarna vill fortsätta flyga och vi ser att resandet ökar över hela världen. KLM vill göra detta möjligt på ett ansvarsfullt sätt. Det är det enda sättet vi kan göra KLM framtidssäker. Det innebär att vi investerar i en bra produkt för kunden, använder tekniken smart och har ambitiösa hållbarhetsmål. Zitas drivkraft och beslutsamhet och hennes rika erfarenhet av komplexa hållbarhetsfrågor på stora företag gör henne till den idealiska kandidaten för att ge riktning åt KLM:s hållbarhetsarbete. Vi var redan på rätt väg och jag ser fram emot vad mer vi kommer att åstadkomma tillsammans inom en snar framtid.”

(Texten fortsätter under bilden)
Från och med den 1 mars 2023 har Zita Schellekens utsetts till Senior Vice President Sustainability & Strategy för KLM.

Innan sin tjänst på DSM var Schellekens, som Director of Corporate Affairs på Heineken, ansvarig för bland annat hållbarhet, public affairs och kommunikation, på olika platser i Asien, Afrika och Nederländerna. I sin nya roll är Schellekens ansvarig för transformations- och hållbarhetsteamen för att möjliggöra ytterligare acceleration av företagets hållbarhetsarbete. Hon rapporterar direkt till KLM:s vd Marjan Rintel flygbolag.

Läs också  KLM-siffror visar att folk vill fortsätta resa

”Jag kommer att engagera mig i ett stort uppdrag: att förvandla KLM hållbart. Det är ett stort och utmanande uppdrag, ett som är mycket nödvändigt. Strategi, transformation och hållbarhet möts i denna roll. Det innebär att fokusera på att accelerera hållbarhet, använda alla tillgängliga innovativa lösningar och skapa smarta offentlig-privata partnerskap. Jag är övertygad om att jag i denna position kan ge ett viktigt bidrag till att uppnå KLM:s ambitioner och den förändring som branschen behöver uppleva”.

Bildcentrum: Bildbank KLM.

Relaterade artiklar:
DVDP bredd=
Utskriftsvänlig, PDF och e-post