GRP bredd=

Denna milstolpe sammanfaller också med EMT:s 75-årsjubileum.

Den sista dieselbussen som passerade genom staden stängde av sin motor för alltid efter sin sista resa från Avenida de América till dess depå vid Fuencarral Operations Center. Madrid uppfyller därmed det löfte som gavs 2020 av dess borgmästare, Jose Luis Martínez-Almeida, att efter 2023 kommer ingen stadsbuss att köra på detta bränsle genom stadens gator, i syfte att minska förorenande utsläpp och förbättra kvaliteten. luft.

1.291 60 nya och rena bussar köptes för att förnya XNUMX % av flottan. Madrids kommunfullmäktiges insats, tillsammans med ledningen för Madrids kommunala transportföretag (EMT), har gjort det möjligt att kontinuerligt sätta in nya bussar som EU tar upp på listan över direktiv för ren fordon (Clean Vehicles Directive: EU-direktiv 2019/11610).

Tack vare detta åtagande har de senaste 12 EMT-dieselbussarna slutat köra permanent denna månad, vilket placerar Madrid i toppen av Spanien, i linje med bestämmelserna i den europeiska förordningen om bränslen för stadstransporter. Denna milstolpe sammanfaller också med EMT:s 75-årsjubileum.

EMT

Det kommunala transportföretaget Madrid, även känt som EMT Madrid, är den största kollektivtrafikoperatören i Madrid, Spanien. Företaget grundades 1929 och har sedan dess ansvarat för att sköta en stor del av stadens bussnät, samt vissa spårvagns- och tunnelbanelinjer. 

EMT Madrid är känt för sina höga service- och säkerhetsstandarder och syftar till att förbättra mobiliteten i staden Madrid genom att tillhandahålla ett effektivt och pålitligt transportsystem. Företaget utvecklas ständigt för att möta sina kunders föränderliga behov och spelar en viktig roll för att förbättra livskvaliteten i Madrid.

Läs också  Den nya Uber-appen, enklare och mer personlig för kunderna
Relaterade artiklar:
Utskriftsvänlig, PDF och e-post