GRP bredd=

Även studentskjuts går ut på anbud och tilldelningen av transporten sker sommaren 2023.

Tack vare Regiotaxi kan personer med ett mobilt handikapp fortfarande åka kollektivt, även från dörr till dörr. Specialtaxi erbjuder också en lösning för människor som bor långt från en hållplats för kollektivtrafiken. Fram till nu var provinsen Utrecht den enda kunden. Från den 1 januari 2024 gör man detta tillsammans med anslutna kommuner. Studentskjuts är också utkontrakterad.

Regiontaxi är en personbuss, rullstolsbuss eller taxi som du delar med andra resenärer. Föraren tar dig från ditt hem till den adress du vill åka upp till max 25 kilometer. I princip kan vem som helst resa med Regiotaxi. Personer med Wmo-kort betalar en justerad taxa. Regiontaxi kan bokas via telefon eller online.

Upphandlingen säkerställer också att det blir ett stort regionalt taxisystem för nästan hela provinsen. Fram till nu fanns det flera regionala taxisystem i provinsen Utrecht. Sammanslagningen säkerställer lägre fasta kostnader och samma regler för resenären. Endast Veenendaal, Renswoude och Rhenen är kvar med Valleihopper och arbetar tillsammans med Gelderlands kommuner som Foodvalley-regionen.

(Texten fortsätter under bilden)
Även studentskjuts går ut på anbud och tilldelningen av transporten sker sommaren 2023.

Med det nya anbudet vill kommunerna och landskapet fortsätta att erbjuda pålitliga och säkra transporter under de kommande åren till resenärer som annars skulle få mycket svårare eller till och med omöjligt att resa. Extra uppmärksamhet ägnas saker som enligt en undersökning är viktiga för denna målgrupp: pålitlighet och förutsägbarhet, digital men även telefontillgänglighet, uppmärksamhet på förarens körstil och hans eller hennes interaktion med passagerarna, möjligheten att sitta. fram i bilen och rymliga skåpbilar för större rullstolar.

Kontraktet kommer att släppas ut på marknaden våren 2023. Tilldelningen av transporten kommer att ske sommaren 2023. Starten av transporten sker 1-1-2024. För elevskjutsar och ungdomshjälpstransporter startar transporterna med det nya läsåret 2024-2025.

Relaterade artiklar:
Kalenderpaket
Utskriftsvänlig, PDF och e-post