Utskriftsvänlig, PDF och e-post
DVDP bredd=

Klimataktivisterna gav en protestkonsert mitt på motorvägen.

Bondeorganisationen Farmers Defense Force och Extinction Rebellion protesterar båda i Haag Extinction Rebellion blockerar återigen A12 i Haag trots förbudet. Polisen och kommunen varnade för att en sådan blockad är förbjuden. De har sagt till Extinction Rebellion att de kan demonstrera någon annanstans i Haag, på Koekamp. 

(Texten fortsätter under bilden)
Foto: Pitane Blue - Extinction Rebellion

Polisen har krävt att aktivisterna som blockerar A12 ska lämna. Det är en stor skara människor närvarande och polis och räddningstjänst står på fötter i massor. 

lim

På begäran av Haags kommun besprutade Rijkswaterstaat en del av Utrechtsebaan på A12 i morse med en het saltvätska. Detta förhindrar aktivister från att fastna på asfalten och säkerställer att vägytan inte skadas. Hundratals aktivister försöker ta sig in på Utrechtsebaan från olika håll och de svarta dukarna på staketen som tidigare placerats runt tunneln har klippts loss.

(Texten fortsätter under bilden)
Foto: Pitane Blue - Extinction Rebellion

I dag kommer Haag att få utstå det eftersom två demonstrationer av två aktionsgrupper samtidigt, som inte har något med varandra att göra och till och med kan behandla den andre fientlig, tillkännagavs. Bönder kommer att demonstrera på lördag från 12.00:XNUMX i Zuiderpark och Extinction Rebellion kommer att vidta åtgärder runt Utrechtsebaan från kl.

Bondens försvarsmakt 

Efter att en spade bröt ner en polisbarriär körde fjorton lastbilar in i Zuiderpark i Haag. Farmers Defense Force FDF) i Zuiderpark en protest mot regeringen. För Geert Wilders var protesten från bondeorganisationen Farmers Defence Force ett utmärkt tillfälle att kalla till omröstning under provinsvalet nästa onsdag.

Många människor bär inverterade holländska flaggor och bär röda bondnäsdukar.

(Texten fortsätter under bilden)
Foto: Pitane Blue - Geert Wilders under Boerenprotest Zuiderpark Haag

"Problemet med Nederländerna är inte mängden kväve per hektar, utan antalet idioter i det här kabinettet."

Borgmästare Van Zanen indikerade förra veckan att han skulle tillåta böndernas demonstration i Zuiderpark. Han ställde dock ett villkor för protesten, nämligen att endast två traktorer skulle komma till parken. Caroline van der Plas är inte närvarande vid böndernas protest i Haag. 

"Det har hänt ett antal saker under den senaste veckan som gör att jag inte känner mig säker nog att stå på scenen vid en så massiv offentlig sammankomst", säger BBB-ledaren. Ändå är det en stor skam att Caroline van der Plas inte kan hålla ett tal till sina anhängare så nära valet på grund av allvarliga hot. 

(Texten fortsätter under bilden)

Eftersom kommunen befarade en störning av allmän ordning och säkerhet meddelade man en nödordning på lördagsmorgonen. Traktorer som vill komma in i staden skulle avvisas eller styras bort från stadsgränsen. På lördagsmorgonen togs dussintals traktorer redan av vägen på N11 nära Alphen aan den Rijn, rapporterade polisen.

kvävepolitik

Böndernas protester mot kvävepolitiken är en serie protestaktioner från olika grupper av holländska bönder mot regeringens planer på att inskränka boskapsuppfödningen för att lösa kvävekrisen. Den första protesten den 1 oktober 2019 organiserades av Agractie och Farmers Defense Force.

Relaterade artiklar:
Kalenderpaket