Utskriftsvänlig, PDF och e-post
Flygplatstransport

Extinction Rebellion uppmanar den 25 mars 2023 att komma till Eindhovens flygplats.

Enligt Extinction Rebellion (ER) klimataktivister har inte Eindhovens flygplats allt i ordning och den verkliga historien berättas inte. Utöver alla luftföroreningar, bullerstörningar och hälsoskador som Eindhoven Airport orsakar så har de inte heller sitt naturtillstånd för civil luftfart i ordning. Extinction Rebellion, vanliga människor från alla hörn av landet och i alla åldrar som är djupt oroade över klimat- och miljökrisen, ringa upp att komma till Eindhoven Airport Boulevard-platsen lördagen den 25 mars 2023 för att vidta åtgärder.

(Texten fortsätter under bilden)
Foto: © Pitane Blue - Eindhovens flygplats

ER har fem krav för Eindhoven Airport. Sluta förorena, ställ in onödiga flyg, berätta den ärliga historien, följ lagliga klimatregler och flyg till ett rimligt pris. Du tar dig enkelt dit med buss på lördag eftersom bussarna 400 och 401 från CS Eindhoven kör direkt till flygplatsen. Det finns ett cykelskjul vid busstationen under parkeringshuset mitt framför avgångs- och ankomsthallen. Och vi undersöker om en extra tillfällig parkeringsanläggning kan installeras före den 25:e.

förespråkare

Huruvida Eindhovens flygplats ska växa är ett ämne för diskussion. Utbyggnaden av Eindhovens flygplats kan stärka regionens ekonomi genom att locka fler företag och turister, vilket i sin tur kan leda till mer sysselsättning och investeringar. Tillväxten av flygplatsen kan leda till bättre nationella och internationella förbindelser, vilket gör det lättare för resenärer att resa till och från Eindhoven. En större Eindhoven-flygplats kan ta över en del av Schiphols trafik och därmed bidra till en bättre fördelning av flyget i Nederländerna.

Läs också  Taxichaufförer uppmanar till dialog: Uber ignorerar kritiska röster

motståndare

En utbyggnad av flygplatsen kan leda till en ökning av buller, luftföroreningar och utsläpp av växthusgaser, vilket kan få negativa konsekvenser för miljön och levnadsvillkoren för närboende. Tillväxten av flygplatsen kan lägga en extra börda på befintlig infrastruktur, såsom vägar och kollektivtrafik, vilket kan kräva investeringar i dessa anläggningar. Inom ramen för globala ansträngningar för att bekämpa klimatförändringar kan främjande av tillväxt inom flygsektorn ses som ett steg i fel riktning, eftersom flyget är en betydande källa till koldioxidutsläpp.

Relaterade artiklar:
Kalenderpaket