regel

Att priserna i Groningen ofta är i överkant beror inte alltid på avsiktliga omvägar av taxichaufförer. Tvärtom, groningen taxichaufförer kikade in RTVNorth väckarklockan och be kommunen gå in i en diskussion. De får inte längre köra på allt fler ställen och de får inte längre använda bussfiler, så de måste göra omvägar oftare.

Kunden är offer för detta eftersom en resa lätt kräver 10 till 15 minuters extra restid, och den sträckan måste i slutändan betalas av kunden.

"Varje gång måste vi leta efter nya vägar för att komma till kunden, vilket ofta innebär omvägar och därför mer städtid, vilket är ganska irriterande för kunden eftersom de ibland har bråttom. Normalt kör man någonstans på 10 minuter, men på och på insättningen är du bara 20 till 25 minuter längre på vägen."

Enligt en av taxichaufförerna var det ingen diskussion med kommunen om upprustningen av Grote Markt, men det var ett facit. På grund av förändringen är kommunen mindre tillgänglig, vilket medför högre kostnader för kunden. Kunderna svarar inte alltid positivt på resplanen, så varje gång taxichaufförer måste logga ut att den ändrades inom ett dygn utan samråd med taxichaufförerna. Det enda de kan säga till kunden nu är "förlåt".

Talesmannen för trafikrådmannen Philip Broeksma (GroenLink och även medlem i Groningen Bereikbaars styrgrupp), anger att man har beslutat att endast tillåta trafik på bussfilen för kollektivtrafik, medan taxin är individuell transport. Dessutom skulle det också ha med trafiksäkerheten att göra att taxibilar inte får köra på bussfilerna.

Läs också  Unga taxiföretagare driver genom digital innovation och möter traditioner

kosta

Omvägen är inte direkt en ekonomisk förlust för föraren om kunden betalar för det, men de stigande kostnaderna för försäkring och köp av dispens hjälper inte förarna i intäktsmodellen. Förarna klagar också på bristande insyn i kostnaderna för undantag. De har stigit sedan förra året från 112 euro till 350 euro utan att ange någon anledning. Ändå sker det enligt kommunen en sänkning för eldrivna taxibilar.

konversation

Enligt taxichaufförerna ska kommunen prata med chaufförerna. Problemet är att det inte finns någon officiell diskussionsinstans. Taxichaufförer tar handen i egen barm för detta. ”Vi är alla småföretagare och inte särskilt organiserade. Det finns en entreprenörsapp där saker diskuteras”, säger Bouwman. Kommunen själv är envis när det kommer till lösningar. Enligt Bouwman, även fraser som "om du inte gillar svaret, gå till ombudsmannen."

(Texten fortsätter under bilden)

Groningen kommer att se annorlunda ut i framtiden med mer utrymme för grönt, möte, cykling, promenader och lek. Kort sagt mer plats för de människor som bor och verkar i vår kommun. På så sätt förblir Groningen en levande kommun med en livlig ekonomi och ett rikt socialt och kulturellt liv där det är bra att bo, arbeta och vistas.

Talsmannen för rådmannen har meddelat redaktionen för RTVNoord att de vill prata med taxichaufförerna. Bara den inbjudan har ännu inte nått taxichaufförerna. Att Groningen inte har så mycket med taxichaufförer att göra finns också på kommunens hemsida.

Läs också  Taxichaufförer kommer snart att kunna prata nederländska flytande nu när tidsfristen har skjutits upp

Tyvärr gav en sökning på ordet 'taxi' eller 'målgruppstransport' på kommunens hemsida inga resultat, förutom påståendet – 'om du inte kan lista ut det, kontakta oss per telefon. Vi gillar att hjälpa dig." Inom rörlighet vision det finns tydligen inte plats för taxibilar eller målgruppstransporter.

Relaterade artiklar:
Kalenderpaket
Utskriftsvänlig, PDF och e-post